Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Terwijl voorzitter Teunis Bunt toekijkt, vechten Hotze Tette Hofstra (links) en Noel Bovens om de titel
Terwijl voorzitter Teunis Bunt toekijkt, vechten Hotze Tette Hofstra (links) en Noel Bovens om de titel

Hotze Tette Hofstra beste snelschaker bij BSV Bennekom

BENNEKOM - Noël Bovens werd vorig jaar verrassend snelschaakkampioen bij BSV Bennekom. Afgelopen maandag heeft hij de titel niet geprolongeerd. Favoriet Hotze Tette Hofstra ging na een barrage met Bovens met de titel aan de haal.  
 
Zeker was Bovens ook dit keer groot kanshebber. Hij kwam uitstekend uit de voorronden (6 uit 7) en deed het daarna tot de barrage sterk. Overigens scoorde van de vijftien deelnemers (vijf minder dan in 2016) Martin Markering het best. Hij stond slechts twee remises toe. De overige vijf partijen brachten Markering een punt. Ook Hans van de Weteringh scoorde opmerkelijk goed in de voorronde.
 
Behalve Markering. Bovens, Van der Weteringh en Hofstra, plaatsen ook Harry Verhoef en Teunis Bunt zich voor de hoofdgroep. In de finale ging het er, mede door de bedenktijd van vijf minuten per partij en per speler, hard aan toe. Bovens verloor in de eerste ronde van Hofstra, maar won verder alles. Hofstra vond zijn Waterloo in de voorlaatste ronde tegen Bunt. Een barrage was nodig.

In die barrage kreeg Bovens volgens Hofstra in de eerste partij een mooie kans. Echter werd die gemist en dus sloeg de kampioen toe.. ,,In de tweede partij werd ik overklast'', bekende Bovens naderhand. Overigens eindigde Bunt als derde met 2,5 punten.

In groep B zegevierde Rinus van der Molen en werd Gary Dinsbach tweede.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox