Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Willem Albers.
Willem Albers.

Estafette Bennekom

"Ik ben nog steeds betrokken bij de Sport in Ede"

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Willem Albers aan de beurt.

Naam: Willem Albers

Geboren: 4 januari 1946

Woonplaats:Bennekom

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ruim 50 jaar, waarvan 47 getrouwd, samen met An. We hebben een zoon Arno, dochter Esther en schoondochter Rima en vier schatten van kleinkinderen.

Hobby's: Tuinieren en klussen in en om huis, sporten (fitness, fietsen, hardlopen, zaalvoetbal) , bezig zijn met kleinkinderen en zo nu en dan een paar dagen weg.

Opleiding: Mulo en diverse opleidingen die me in m'n gemeentelijke loopbaan verder brachten. Sportverzorging/-massage, praktisch vele jaren toegepast bij v.v. Bennekom

Huidige beroep: Gepensioneerd. Daarvoor een gemeentelijk traject gevolgd dat me via Arnhem en Wageningen in 1976 bij de gemeente Ede bracht, bij de toenmalige Dienst voor Sport en Jeugdzaken. Tot aan m'n pensioen ben ik bij de ontwikkeling, voorbereiding en uitvoering van gemeentelijk beleid altijd met Sportzaken bezig geweest.

Wat vind je leuk aan dit werk: Ede, met al haar kerndorpen, was en is sterk in ontwikkeling. De sport is daarin mee gegroeid. In dat proces heb ik met veel plezier een rol mogen spelen. Telkens weer was het een uitdaging om in de gezamenlijke zoektocht naar (financiële) haalbaarheid van een project het bestuurlijk/politieke proces positief te beïnvloeden. Me beperkend tot het Bennekomse kijk ik nog met veel voldoening terug op de inspanningen destijds die hebben geleid tot de huidige inrichting en indeling van en op sportpark "De Eikelhof". Alle hoofdgebruikers, te weten voetbal Bennekom, korfbal DVO, muziek OBK en duivensport De Gevleugelde Vrienden, hebben daar hun eigen plek en identiteit.

Verder actief: Ik maak deel uit van het bestuur van Sportservice Ede en van Sportforum Ede. Sportservice is een professioneel sportbedrijf en zorgt onder meer voor beheer en onderhoud van gemeentelijke sportaccommodaties, voor sportontwikkeling en verenigingsondersteuning. Sportforum Ede is geïnitieerd vanuit de lokaal georganiseerde sport en behartigt het sportbelang in algemene zin m.n. ook de aandacht hiervoor op de politieke agenda. Vanuit beider insteek volg ik de lokale sport nadrukkelijk en probeer daaraan een steentje bij te dragen.

Stamcafé: Clubgebouw v.v. Bennekom.

Favoriete club: Vanuit m'n oud functie draag ik alle sportverenigingen in Ede een warm hart toe, maar het meest betrokken ben ik toch bij de v.v. Bennekom, waarvan ik al 35 jaar lid ben.

Favoriete krant: De Gelderlander, maar lees ook graag de regionale kranten.

Favoriete CD/muziek: Met enige nostalgie nog steeds een warm gevoel bij de rock- en soulsound uit de jaren 60 en 70 (Elvis Presley, Otis Redding, Percy Sledge), maar ook waardering voor de huidige generatie popmusici zoals Nick en Simon en de Drie J's.

Favoriete sport: Vele sporten, maar bovenal voetbal.

Favoriete vakantieadres:Spanje en Griekenland.

Slecht in: Stil zitten. Ik word onrustig als ik niks om handen heb. Ook als ik door omstandigheden niet m'n sportieve hobby's kan uitoefenen.

Goed in: Omgang met en het verbinden van mensen.

Hekel aan:Het rijgedrag van sommige verkeersdeelnemers. Ook aan mensen die klakkeloos allerlei rotzooi van zich afgooien zoals in de omgeving van fietspaden, wegbermen en kruispunten met stoplichten.

Spijt van of over willen doen: Ik heb nergens spijt van. M'n levenspad heeft me mooie dingen gebracht, dus geen reden om iets over te willen doen.

Goede voornemens: Doen van dagelijkse bezigheden die me plezier en voldoening geven waarbij ook de kleinkinderen een belangrijke rol spelen.

Zoveel mogelijk blijven genieten van sport en het kunnen blijven werken aan m'n eigen conditie.

Wat zou je ooit nog eens willen doen: Op Safarie in (Zuid) Afrika spreek me wel aan. Verder geen bijzondere wensen. Doorgaan met het dagelijkse ritme, wat me nu is gegund, is prima.

Lelijkste plekje in Bennekom: Bennekom is een prachtig dorp, rijk aan voorzieningen en met vrijwel uitsluitend mooie plekjes. De entree vanaf de Mansholtlaan/Van Balverenweg, met zicht op het grote Abi-gebouw, daarentegen vind ik minder.

Mooiste plekje in Bennekom: Zonder uitzondering de kasteelweide met op de achtergrond kasteel Hoekelum. Bij passage over de Edeseweg valt het oog iedere keer weer automatisch op dit fraaie vergezicht.

Estafettestokje gaat naar: Alex van Hunen.

Omdat: Alex heeft een sportieve achtergrond en is bekend met zwembadbeheer. Ben benieuwd naar zijn kijk op de Bennekoms (sport)samenleving.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox