Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Mevrouw Kerseboom is een van de tien genomineerden die kans maken op de prijs voor mooiste tuin van Bennekom. Floralia maakt de prijswinnaar op 4 oktober bekend. (foto: Doriet Willemen)
Mevrouw Kerseboom is een van de tien genomineerden die kans maken op de prijs voor mooiste tuin van Bennekom. Floralia maakt de prijswinnaar op 4 oktober bekend. (foto: Doriet Willemen)

Wie wint de prijs voor de mooiste tuin van Bennekom?

BENNEKOM - Op woensdag 4 oktober reikt Floralia een prijs uit aan de inwoner van Bennekom met de mooiste tuin. De bijeenkomst in De Brink start met een presentatie van insectenkundige Prof. Louis Schoonhoven. Hij schreef mee aan het boek Niet zonder elkaar - bloemen en insecten, dat in 2015 de Jan Wolkersprijs voor beste natuurboek won.

Later op de avond wordt bekendgemaakt wie de allermooiste tuin van Bennekom heeft. Vrijwiligers van Floralia hebben in het voorjaar en in de zomer regelmatig een ronde door het dorp gemaakt om alle voortuinen te kunnen bekijken. Een van de zaken waar ze bij hun beoordeling op letten was of er veel bloeiende planten groeien en of de tuin insectvriendelijk is. In totaal tien tuinen (twee per wijk) zijn kanshebber om een eerste prijs te winnen. Onder de genomineerden is ook mevrouw Kerseboom. Zelfs in september staat haar tuintje nog vol kleurige bloemen. "Maar eigenlijk is het mooiste er al weer af", zegt ze bescheiden. De Bennekomse houdt haar tuin zelf bij en vertelt enthousiast over de planten die erin staan. "Verschillende planten heb ik zelf opgekweekt en als ik stekjes of plantjes teveel heb dan deel ik die uit. In deze tijd van het jaar als de bladeren weer beginnen te vallen, dan ben ik dagelijks in de tuin te vinden om het gras te harken. Maar ik doe het met veel plezier! Ik vind het leuk om lekker buiten in de tuin bezig te zijn." De tuinliefhebster is benieuwd of haar tuin met de eer gaat strijken van allermooiste tuin in Bennekom. Naast de eer en een mooie foto, staat er voor de winnaar ook een wisselprijs klaar, een beeldje gemaakt door kunstenares Ans Mosterd.

De genomineerde tuinen zijn: Kortehoven 12, Groenestraat 9, Van Belleartstraat 25, Brinkerpad 13, Ganzerik 2, Brinkstraat 92, Prins Bernhardlaan 35, Prins Hendriklaan 2A, Vossenweg 21 en Mendellaan 1. Ze zijn te herkennen aan een Floralia-bordje in de tuin. Er zijn dit jaar ook weer vijf boomspiegels genomineerd (in elke wijk eentje). De mooiste boomtuintjes zijn door de tuinkeurders van Floralia gevonden aan de Groenestraat 56, Grietjeshof 87, Brinkstraat 64, De Waag 2. Ook de winnaar van de mooiste boomspiegel ontvangt een prijs van Floralia.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox