Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Riksen (links) klopte Hofstra en Markering is de nieuwe leider.
Riksen (links) klopte Hofstra en Markering is de nieuwe leider.

Martin Markering fier op kop bij BSV Bennekom

BENNEKOM - De derde ronde van de interne competitie bij BSV Bennekom, verliep opvallend. Kampioen Hotze Tette Hofstra verloor van John Riksen. Omdat Martin Markering won van Benno van der Veen, is hij de nieuwe koploper.

Hofstra hield vast aan zijn agressieve stijl. Hij offerde eerst een pion en vervolgens een loper. Het in tweede instantie wel aannemen van deze cadeautjes, bleek de juiste strategie. Riksen won en dat leverde de tweede plaats op.

Riksen moet Markering voor laten. Ondanks een riskante voortzetting, wist Markering voldoende verband in zijn stelling te houden. Een fraai schijnoffer luidde de nul in voor Benno van der Veen.

Teunis Bunt met wit en Harry Verhoef, lieten de paarden vrolijk springen. De schimmels van Bunt beheersten het centrum en dat gaf de doorslag. Chris van Oosterwijk en Garry Dinsbach gunnen elkaar geen enkele ruimte. Remise. René Bakker (wit) tegen Teun Alting was eigenlijk een ongelijke strijd. Bakker boekte een regelmatige overwinning.

Klaas Ganzevoort verraste Martien Smit via een paardoffer met mat tot gevolg. Albert Smit liet Hans van de Weteringh struikelen. Klaus Bodlaender, haalde tegen Joop de Bruin zijn tweede remise binnen.

Jaap Nugteren versus Jaap van Donkelaar, werd door Van Donkelaar keurig afgemaakt. De nummer laatst van de ranglijst, Sjoerd de Rave, speelde tegen Ton Suuring en wist zijn positie veilig te stellen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox