Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Op het water voel ik mij ontspannen

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Evert Jochemsen aan de beurt.

Naam: Evert Jochemsen.
Geboren: Op 25 april 1949.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben al 45 jaar gelukkig getrouwd met Remmy. We hebben twee kinderen Niels en Linda en twee kleinkinderen Anne en Mette.
Hobby's: Wielrennen en zeilen.
Opleiding: MBO Techniek.
Huidige beroep: Na de overdracht van mijn bedrijf aan Contimeta ben ik als adviseur bij het bedrijf betrokken.
Wat vind je leuk aan dit werk: Contact met mensen, succes scoren en kennis overdragen.
Verder actief: Na een periode van 25 jaar als bestuurslid bij de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie, waarin ik diverse functies bekleedde ben ik nu voorzitter van Watersport Vereniging Lelystad een van de grootste watersport verenigingen van Nederland met een eigen haven.
Stamcafé: Proeflokaal in Amsterdam.
Favoriete club: Wieler Vereniging Ede.
Favoriete krant: Trouw.
Favoriete CD/muziek: Bruce Springsteen (bezoek graag zijn concerten) en klassieke muziek violiste Janin Janssens is mijn favoriet. Een concert in de Cunera kerk in Rhenen staat mij nog vers in mijn geheugen. Een bezoek aan de Edesche Concertzaal met zijn goede akoestiek is het luisteren een feest.
Favoriete sport: Zeilen en wielrennen.
Favoriete vakantieadres: Italië boeit ons enorm, vooral Piëmonte en Toscane. De mensen, de natuur, de steden en het eten. Voor het zeilen hebben wij ons hart verloren aan Scandinavië. Onze boot heeft acht jaar aan de Oostzee gelegen. Afmeren in het centrum van Kopenhagen (Christians Havn) was een heel bijzonder ervaring.
Slecht in: Klussen in en om de woning.
Goed in: Mensen motiveren en activeren en het organiseren van evenementen.
Hekel aan: Oneerlijkheid en afspraken die niet worden nagekomen.
Spijt van of over willen doen: De start van mijn bedrijf. Daar had ik twintig jaar eerder aan moeten beginnen.
Goede voornemens: Minder werken en meer tijd besteden aan mijn familie, vooral mijn kleinkinderen begeleiden in hun sport activiteiten (hockey, dans en zeilen).
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Een zeiltocht naar Stockholm en via het Götakanaal naar Gotenburg en dan weer terug naar Nederland. En op mijn racefiets naar Lubeck rijden waar onze zoon en schoondochter woont.
Lelijkste plekje in Bennekom: De witte voorgevel van Albert Heijn. Deze ontsiert de mooie Dorpsstraat (wie heeft dit ooit kunnen toestaan).
Mooiste plekje in Bennekom: Bart van Elstplantsoen bij mooi weer, het wordt nog mooier als de oude fontein weer terug komt. En het binnenveld waar je op fiets geniet van de stilte en de mooie weilanden.
Estafettestokje gaat naar: Willem Aalbers.
Omdat: Willem is al jaren betrokken bij de sport in Ede en in het bijzonder bij de VV Bennekom.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox