Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Jan en Helma Vonk in hun herbouwde woonboerderij. De oude oorspronkelijke steentjes en de foto's aan de muur vertellen de geschiedenis van de boerderij. (foto: Doriet Willemen)
Jan en Helma Vonk in hun herbouwde woonboerderij. De oude oorspronkelijke steentjes en de foto's aan de muur vertellen de geschiedenis van de boerderij. (foto: Doriet Willemen)

Na twee jaar begint het tweede deel op de tweede deel

BENNEKOM - Twee jaar na de blikseminslag, gevolgd door een verwoestende brand, is de boerderij van Jan en Helma Vonk aan de Langesteeg weer opgebouwd. In het achterste gedeelte wonen ze zelf en vooraan, op de plaats van de vroegere deel, openden ze Bed en Breakfast Tweede Deel.

"Het liep direct goed", vertellen de kersverse B&B-houders. "Veel sneller dan verwacht kwamen de boekingen binnen en meteen de eerste ochtend moesten we al voor vijf gasten ontbijt maken." Niet dat dat een probleem is in de ruime keuken van het nieuwe gastenverblijf. Jan Vonk, die de gasten ontvangt en het ontbijt verzorgt, is al helemaal op zijn plek. "Het voelde al vrij snel vertrouwd, alsof ik dit al jaren doe", vertelt Jan, die tot voor kort nog met een kaaskraam op de markt stond. "De mensen die in onze B&B verblijven zijn in vakantiestemming en hebben tijd om een praatje te maken. En ik vertel hen graag wat er in de omgeving te doen is."
In één muur van de gemeenschappelijke woonkamer zijn enkele rode stenen gemetseld. Het zijn de kloostermoppen van de oorspronkelijke, monumentale boerderij. Ernaast hangen drie foto's. Op de bovenste foto is de boerderij in 1955 te zien, op de tweede de gerenoveerde situatie (2010) en de onderste foto is genomen tijdens de brand in 2015. In letterlijk één klap verloor de familie Vonk die nacht haar met veel tijd en moeite opgeknapte boerderij en vrijwel alles wat erin zat. In de anderhalf jaar die volgde, woonden Jan en Helma in een caravan op het erf. "Het was niet altijd gemakkelijk", vertelt Helma, "maar we hebben in die periode heel hard gewerkt om ons huis weer op te bouwen. Jan ontwierp de indeling van de boerderij en samen bepaalden we hoe de inrichting moest worden. Het ziet er landelijk uit, maar toch ook robuust en modern. We hebben alles zelf bij elkaar gezocht of zelf gemaakt, zoals de lampen, de badkamermeubels en de nachtkastjes. Het is erg leuk om te horen dat mensen het mooi vinden."
Met de Tweede Deel beginnen Jan en Helma nu vol goede moed aan het Tweede Deel. "Heel veel mensen hebben met ons meegeleefd en we willen hen uitnodigen om tijdens de Open Dag een kijkje te nemen in onze B&B aan de Langesteeg 35."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox