Cok Aten (Floralia) reikt de eerste prijs uit aan Bertus Toonen en Arie Teunissen van de groepstuin. De tweede prijs ging naar Bea Bronkhorst voor haar tuin met plantenbakken. Foto: Doriet Willemen.
Cok Aten (Floralia) reikt de eerste prijs uit aan Bertus Toonen en Arie Teunissen van de groepstuin. De tweede prijs ging naar Bea Bronkhorst voor haar tuin met plantenbakken. Foto: Doriet Willemen.

Onverwacht de eerste prijs bij Floralia

De groepstuin aan de Jonker Sloetlaan is door Floralia uitgeroepen tot de mooiste tuin van Bennekom. En het is niet alleen een mooie, maar ook nog eens een heel sociale tuin.

BENNEKOM - De tuinkeurders van Floralia hebben afgelopen voorjaar en zomer het hele dorp doorkruist om alle tuinen te beoordelen. Tien tuinen, verdeeld over het dorp, werden genomineerd voor de titel Mooiste tuin van Bennekom.

Bijna alle genomineerde tuineigenaren waren vorige week aanwezig op de tuinkeuringsavond in 't Kerkheem voor de bekendmaking van de uitslag. Voor iedereen lag er in ieder geval een mooie ingelijste foto van de eigen tuin klaar. Arie Teunissen en Bertus Toonen van de groepstuin Jonker Sloet mochten, tot hun eigen verbazing, met de eerste prijs naar huis: een beeldje van kunstenares Ans Mosterd.

Volgens Floralia ziet de, door vijftien buurtbewoners aangelegde, tuin er zeer verzorgd uit: "Een moestuin, fruitbomen, een bijenhotel, fraaie borders, speelgelegenheid voor kinderen en bankjes. Natuur en sociale contacten worden hier verenigd." De mannen die de prijs in ontvangst nemen namens de buurt, zijn blij verrast.

Ze noemen hun groepstuin een echte aanrader: "Je leert de mensen uit je buurt kennen. We organiseren soms een BBQ of tuinconcert, maar ook buiten de tuin om ondernemen we samen iets of helpen we elkaar met een klusje. Voor de tuin zelf ontstaan steeds nieuwe ideeën. Iedereen heeft een andere invulling, maar daar komen we samen wel uit. Gewoon niet te moeilijk doen over het wel of niet afsteken van de grasrandjes of het snoeien van een struik."

Blijft er nog één vraag over: bij wie komt het beeldje (een wisselprijs) het komende jaar te staan? "Bij iedereen een paar weken", luidt het antwoord.

Meer berichten