Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Peter Sterkenburg is een van de vele hengelaars bij de vijver op de hoek van de Achterstraat / Kierkamperweg: "Er zwemt hier van alles. Ik heb regelmatig beet". Foto: Doriet Willemen.
Peter Sterkenburg is een van de vele hengelaars bij de vijver op de hoek van de Achterstraat / Kierkamperweg: "Er zwemt hier van alles. Ik heb regelmatig beet". Foto: Doriet Willemen.

Het is vaak beet in Bennekomse vijver

BENNEKOM - De vijver aan de Achterstraat is een populaire plek onder vissers. De hele zomer zaten er hengelaars langs de waterkant. Wat hebben ze gevangen? "Je kunt hier nog een beste vis aan de haak slaan hoor", zeggen twee gepensioneerde broers. Ze zitten op een bankje bij de vijver te kijken hoe er gevist wordt. Zelf vinden ze het nu te warm om een hengeltje uit te werpen: "De vissen zitten nu te diep, dan vang je niets. Maar er zwemt hier van alles: voorn, karper, baars, volgens de geruchten zit er zelfs een meerval."
Peter Sterkenburg komt wekelijks vanuit Wageningen naar de Bennekomse vijver om een ochtend te vissen. "Dit is een gezellige plek. Het enige nadeel is die drukke weg hiernaast (Kierkamperweg), maar verder is het een prima stekje. En ik vang hier altijd wel wat. Vaak kleine visjes, zoals deze giebel, maar soms ook een groter exemplaar. In de vakantie zaten hier ook veel kinderen te vissen. Als mijn kleinzoon wat groter is, dan neem ik hem ook mee om te leren vissen." Kort achter elkaar heeft Sterkenburg een paar keer beet. Geroutineerd haalt hij de vis van de haak en gooit de vangst terug. Snel doet hij een made aan de haak en werpt de hengel weer uit.
Iets verderop zitten Riet en Peter van Oosten. Ze kamperen op camping Quadenoord in de bossen achter Bennekom en komen vandaag een dagje vissen in het dorp. "Het maakt me niet uit of ik veel vang", vertelt Peter van Oosten, "het is gewoon leuk om rustig buiten onder de bomen aan de waterkant te zitten." Zijn vrouw, die naast hem een boek zit te lezen, is het met hem eens. Net als de andere vissers, heeft ook Van Oosten verschillende soorten aas bij zich: brood, maiskorrels, kattenvoer en kaas. De vissen houden blijkbaar van afwisseling.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox