Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Alle hens aan dek voor Bennekom in de bekerontmoeting tegen Roda '46. Foto: gertbudding.nl
Alle hens aan dek voor Bennekom in de bekerontmoeting tegen Roda '46. Foto: gertbudding.nl (Foto: Gert Budding)

Bennekom start stroef in bekerduel tegen Roda

BENNEKOM - Trainer Arnold Brehler heeft zaterdag in een officiële wedstrijd een behoorlijk beeld kunnen krijgen van het aanwezige talent bij Bennekom. In het bekerduel tegen Roda' 46 werd het slechts 0-0.

Bennekom had de handen vol aan de tweede klasser Roda, dat onderschrijft Bennekom trainer Arnold Brehler. "Aanvankelijk stond het team niet helemaal goed. We speelden niet goed, later heb ik omzettingen gedaan en dat pakte prima uit", vertelt de trainer.

Hij zag zijn team niet scoren, ondanks het feit dat de lat enkele keren werd geraakt en de doelman van Roda fabelachtige reddingen verrichtte. In de tweede helft was er ook sprake van pech", aldus Brehler, "van diverse spelers had ik toch een ander beeld. Ik heb een selectie van 24 spelers en daar moet ik een elftal uit samenstellen. Daarin zitten zes voormalige jeugdspelers, de club heeft daarvoor gekozen en die lijn moet ik verder uitzetten. Als je niet sterk start en de duels niet wint dan kan het erg lastig worden. Op dit niveau kun je niet lamlendig voor de dag komen, maar nogmaals, het team stond niet goed." Dat rekent Brehler zichzelf aan.

"Conditioneel waren we sterker, maar de bal moet erin." Komend weekend reist het Bennekomse gezelschap voor de tweede ronde van de KNVB-beker af naar WAVV dat onder trainer Ronald Lieftink een prima oefenreeks heeft neergezet.

"Elke wedstrijd staat op zich, ook tegen WAVV. Het bestuur van Bennekom heeft gekozen voor een overbruggingsperiode waarin de jeugd de mogelijkheid krijgt om zich te ontwikkelen. Ik heb een prima groep en moet daar een sterk collectief van gaan maken", zegt Arnold Brehler ontspannen.

Kijk voor meer informatie op www.vvbennekom.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox