Joost Bosman is de trotse vader van Wietse (8), Jinthe (6) en Eefke (5).
Joost Bosman is de trotse vader van Wietse (8), Jinthe (6) en Eefke (5).

Het geeft me voldoening mensen te helpen

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer.
Deze week is Joost Bosman aan de beurt.

Naam: Joost Bosman.
Geboren: Op 31 maart 1980.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd met Johanneke en trotse vader van Wietse (8), Jinthe (6) en Eefke (5).
Hobby's: Windsurfen. Als mijn agenda het toelaat en het waait dan rij ik naar Strand Horst. Er is voor mij geen betere manier om 'de kop leeg te maken'. Daarnaast hockey ik bij WMHC en golf ik een paar keer per jaar. Ook kook ik graag voor vrienden en familie.
Opleiding: Rechten aan de Universiteit Utrecht en VWO aan het Pantarijn.
Huidige beroep: Advocaat. Ik heb mijn eigen kantoor in Ede, Rede Legal. Ik sta bedrijven en particulieren bij op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en huurrecht.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het geeft me veel voldoening dat ik mensen kan helpen. Voor veel mkb'ers ben ik een sparringpartner die het bedrijf goed kent. Daardoor kan ik snel schakelen bij geschillen of als er vragen zijn over contracten. Voor particulieren is de stap naar een advocaat vaak groter. Er is niets mooiers dan hen het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan.
Verder actief: Ik ben hockeycoach van Wietse en ik zit in het bestuur van de stichting die de accommodatie van de hockeyclub WMHC exploiteert. Ook zit ik in de Ronde tafel 78 te Ede en in verschillende business clubs.
Stamcafé: Ik ben wat betreft kroegen niet honkvast. Met de Ronde tafel zitten we in Buitenzorg en verder drink ik graag een biertje in Wageningen of in Utrecht.
Favoriete club: Van mijn 7e tot mijn 18e heb ik bij WMHC gehockeyd. Sinds twee jaar ben ik weer terug op 'het oude nest'.
Favoriete krant: Ik lees graag een zaterdagkrant (Volkskrant of NRC), maar ik maak er te weinig tijd voor. De Edese Post en het Bennekoms Nieuwsblad blader ik op kantoor altijd even door voor het regionale nieuws.
Favoriete muziek: Op dit gebied ben ik niet in een hokje te plaatsen. Ik luister meestal naar de radio. Guilty pleasure: bij happy hardcore gaat het volume vol open.
Favoriete vakantieadres: Vanwege het eten, de mensen en het land is dat Italië. Vooral Toscane blijft geweldig, hoe vaak ik er ook kom.
Slecht in: Tuinieren. Ik heb geen groene vingers.
Goed in: Luisteren.
Hekel aan: Onrechtvaardigheid.
Spijt van of over willen doen: Naar mijn studententijd in Utrecht heb ik wel eens heimwee; nauwelijks verplichtingen en een ongekend gevoel van vrijheid. Heerlijk!
Goede voornemens: Successen vaker bewust vieren en teleurstellingen sneller vergeten.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: De Atlantische oceaan oversteken in een zeilboot.
Lelijkste plekje in Bennekom: Industrieterrein Kaardebol.
Mooiste plekje in Bennekom: Het Bart van Elstplantsoen in bloei.
Estafettestokje gaat naar: Arnout Hasselaar.
Omdat: Ik ken Arnout al jaren als een echte Bennekommer. Hij heeft een architectenbureau (Hasselaar Architecten) en ik ben benieuwd wat hij het mooiste en lelijkste plekje van het dorp vindt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden