Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Oogstfeest met bakfestijn

BENNEKOM - Bennekom staat zaterdag 2 september in het teken van het Oogstfeest van Historische Vereniging Oud-Bennekom. Op het Van Slootenplein dorst Stichting De Trapakkers uit Ede de rogge uit het Bennekomse Bos van 10.00 tot 17.00 uur op ouderwetse wijze.
Dit gebeurt met een historische dorsmachine van Gert Labots uit Barneveld en ook heel ouderwets met de hand, het zogenaamd vlegelen. Bezoekers kunnen niet alleen kijken hoe dit werkt, maar ook de rogge proeven. Vrijwilligers van de vereniging bakken in een tent pannenkoeken die gemaakt zijn van pannenkoekmeel met Bennekomse rogge.
Het pannenkoekmeel wordt tevens verkocht op de kraam van Oud-Bennekom. Hier zijn ook flesjes Bennekoms Roggebier, kruidkoekmeel en boeken over de historie van Bennekom te koop. Bakkers uit Bennekom bakken voor dit festijn eenmalig lekkere banket- en broodproducten gemaakt van de Bennekomse rogge. Deze zijn ook te koop op de kraam van Oud-Bennekom. De Trapakkers verkoopt op het feest hun streekproducten. De stichting bewerkt de Trapakkers naast het gemeentehuis in Ede op traditionele wijze.
Op het evenement kunnen kinderen meedoen aan een taartbakwedstrijd. Wie de mooiste pannenkoektaart maakt, wint een prijs die beschikbaar wordt gesteld door Albert Heijn. Deze supermarkt levert ook gratis de versieringen voor de taartjes. Vorig jaar was de eerste editie van dit bakfestijn en dit jaar is de wedstrijd nog groter. Er zijn nu drie bakrondes om 11.00, 13.00 en 15.00 uur, zodat er meer plek is voor kinderen om hun bak-skills te tonen. De jury bestaat uit professionele banketbakkers. Vooraf aanmelden is niet nodig.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox