Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Windsurfen is een van de hobby's van Martijn.
Windsurfen is een van de hobby's van Martijn.

Luieren zit (nog) niet in mijn systeem

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer.
Deze week is Martijn van Alphen aan de beurt.

Naam: Martijn van Alphen.
Geboren: Op 29 augustus 1978 in Oud Gastel (NB).
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben 12,5 jaar gelukkig met Wilma. We zijn ruim drie jaar getrouwd en zijn trots op onze zoon Jesse (bijna 9).
Hobby's: Voetbal, tennis, gitaar spelen, motorrijden, maar mijn passie is windsurfen.
Opleiding: HEAO Commerciële Economie, Marketing Management.
Huidige beroep: Consultant Pensioen en Inkomen bij Stoutenburgh Adviesgroep in Leusden.
Wat vind je leuk aan dit werk: Pensioen is lastige en droge materie. Wat ik leuk vind aan mijn rol als adviseur is om werkgevers, ondernemingsraden en accountants te helpen met het nemen van beslissingen. Door goed door te vragen kom je samen tot de essentie en ga ik vervolgens op zoek naar oplossingen. In de zwaardere trajecten kan ik mezelf inhoudelijk uitdagen, in het commerciële gedeelte (verwerven van opdrachten) vooral door het leggen van nieuwe contacten en samenwerkingen. Geen dag ziet er hetzelfde uit wat dat betreft.
Verder actief: Als coach bij het voetbal van Jesse bij vv Bennekom, en als mede-initiatiefnemer van het project om het voormalige schoolterrein van De Prinsenakker, locatie Berchymschool, met 24 huishoudens op te kopen en er een groene en sociale bestemming van te maken. Een boeiende en leerzame ervaring.
Stamcafé: Op het fietsje naar De Vlaamsche Reus.
Favoriete club: De huidige en tevens aanstaand landskampioen.
Favoriete krant: De Gelderlander.
Favoriete CD/muziek: Van jaren '70 met de gitaar in de hand tot Martin Garrix of Lucas & Steve in de auto. En van Di-rect in Luxor Live tot het meezingen met het Nederlandstalige lied op een feest.
Favoriete sport: Ik heb dertig jaar gevoetbald en mag nu graag bij Jesse kijken en coachen. Voor het windsurfen ben ik vaak op Strand Horst te vinden. Als er goede wind voorspeld is, dan worden de plannen snel aangepast. De drang om het water op te gaan is dan erg groot.
Favoriete vakantieadres: Italië. Zon, natuur en uitstekende keuken. Dit jaar Le Marche ontdekt, prachtig landschap en niet zo toeristisch.
Slecht in: Kritiek ontvangen.
Goed in: Initiatief nemen en plannen maken.
Hekel aan: Onrecht.
Spijt van of over willen doen: Geen spijt, maar ik zou mijn studententijd nog wel eens over willen doen.
Goede voornemens: De kunst van het niets-doen leren. Lekker luieren zit (nog) niet in mijn systeem.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Met Wilma en Jesse met een camper door Europa willen zwerven en alle mooie surfspots aandoen.
Lelijkste plekje in Bennekom: Het voormalige schoolterrein van De Prinsenakker, Berchymlocatie.
Mooiste plekje in Bennekom: Kinderdorp in volle glorie. Wat een walhalla is dit voor kinderen! Hier worden herinneringen gemaakt.
Estafettestokje gaat naar: Joost Bosman.
Omdat: Joost heeft 2,5 jaar geleden als advocaat zijn eigen praktijk opgericht (Rede Legal). Hij is een goede vriend van me.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox