Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het Dorp

Over een week mag de burgemeester het werkpak langdurig aan de kapstok laten hangen. En omdat hij de opvolger niet voor de voeten wil lopen, zoals ze dan altijd zeggen, zal hij zich voorlopig wel gedeisd houden en een verdiend stukje op de achtergrond verdwijnen. De nieuwe, ik weet de naam nog niet zo goed, zal door de kenners vergeleken worden met de oude. Ook wat het wonen betreft. Maar waar of de nieuwe z'n woning betrekt hangt nog niet aan de grote klok. Bennekom is natuurlijk een hele beste woonplek voor burgemeesters, met misschien kan Lunteren een aardige tweede zijn. De laatste tijd zie je dat belangrijke types daar ook graag neerstrijken.
Vandaag, op de Vlegeldag nemen we afscheid van Vlegelvoorzitter Arend Verhoef. Hij zal wel niet helemaal achter de coulissen verdwijnen. Daar is hij ook een bietje te lang voor. In zijn tijd is de sponsoring flink toegenomen. Geld wat nodig is om de boel aan het draaien te houdenen te zorgen voor een machtig mooie Vlegeldag. Het kan ook anders. In Lunteren incasseren ze de kraamopbrengsten en lopen ze tijdens de reutemeteut met collectezakken langs het publiek. Die twee dingen leveren hun de inkomsten op.
Arend wordt opgevolgd door Peter Wijngaard, vroeger voorzitter en ook penningmeester van die andere Gele Bennekomse Superactiviteit: het Kinderdorp. Peter is in ieder geval wel een stuk kleiner als Arend.
Tegelijk met Arend bedanken we ook Henk Mekking voor de vele vele jaren tomeloze inzet op de Vlegeldag en bij zoveel andere Bennekomse dingen. Hij mag eigenlijk wel een tweede gouden vlegel opgespeld krijgen. Mooi dat z'n kinderen ook weer net zo enthousiast zijn voor de Bennekomse zaak.
De Oranjebuurt kan langzaam maar zeker weer door de straten marcheren. Ik geloof dat nu alleen de Julianalaan nog goed aan de beurt komt, terwijl het eerste stuk van de Nassaulaan momenteel nog flink omgespit wordt. Als dan ergens in het herfstige najaar de oude Berchymschool voor de vlakte mag, hebben de zware sloopauto's weer een mooi nieuw wegdek, denkt het praktische boerenmens dan met een kleine knipoog.
Tenslotte: 9 september Monumentendag op Boekelo. Niet vergeten!

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox