Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Bennekommer Klaas Quak wint met overmacht de Tour de Junior.
Bennekommer Klaas Quak wint met overmacht de Tour de Junior.

Klaas Quak wint met overmacht de Tour de Junior

ACHTERVELD - Van 14 tot en met 19 augustus is in Achterveld de meerdaagse wedstrijd de Tour de Junior gereden. Deze Tour de Junior vond dit jaar voor de 60e keer plaats. De Tour bestaat uit negen etappes in zes dagen. Van de negen etappes zijn drie tijdritten, een heuse klassieker en vijf criteriums.

Er zijn in deze Tour een gele, groene en bolletjestrui te verdelen. Geel is voor het algemeen klassement, groen voor de punten en de bolletjes voor het bergklassement.

Deze wedstrijd is een monument in het Nederlandse wielrennen. Verschillende Nederlandse toppers zoals Erik Dekker, Dylan van Baarle en Danny van Poppel zijn illustere voorgangers van de winnaar van de editie van 2017.
Klaas Quak (14) uit Bennekom is wielrenner en lid van de WV Ede en heeft een bijzondere prestatie geleverd door alle truien in de Tour de Junior in zijn leeftijdscategorie te winnen.

Hij heeft op de eerste dag een bijzonder sterke race gereden door een aantal ronden voor de finish uit het peloton weg te springen en met ruim 20 seconden voorsprong op zijn medevluchter en een minuut op het peloton te finishen. Daarnaast heeft hij twee van de drie tijdritten gewonnen. Hiermee heeft hij ook zijn voorsprong in het algemeen klassement op de nummer 2 tot 40 seconden vergroot. Dit was genoeg om de eindzege veilig te stellen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox