Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Janine Zwart.
Janine Zwart.

Geweldig hoe leerlingen zich ontwikkelen

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Janine Zwart aan de beurt.

Naam: Janine Zwart.
Geboren: Op 10 maart 1975.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Getrouwd en verliefd op Eduard en dol op onze kinderen Bram (bijna 10), Daan (net 8) en Pleun (bijna 6).
Hobby's: Lezen, karaoke, koken en gezellige dingen doen met familie en vrienden.
Opleiding: HBO leraren opleiding Engels. Na een jaar als Au Pair in de USA wilde ik wel iets met mijn Engels gaan doen en besloot ik de lerarenopleiding in Utrecht te gaan doen.
Huidige beroep: Docent Engels op Het Streek Bovenbuurtweg.
Wat vind je leuk aan dit werk: De afwisseling! Leerlingen zorgen ervoor dat iedere dag weer anders is. De verhalen die ze vertellen en de dingen die ze doen maken dat iedere dag anders is. Naast docent ben ik brugklasmentor. Ik vind het geweldig te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen. Ze komen als kleintjes van de basisschool maar na een paar maanden zijn ze al zo groot en wijs! Met leerlingen uit de examenklassen is er weer een heel andere band. Samen werk je toe naar dat ene moment waarop de vlag met tas eraan opgehangen kan worden en je ze uit kunt zwaaien, op naar een volgende stap. Daarbij is het super om met zoveel enthousiaste betrokken collega's te werken.
Verder actief: Naast al het reilen en zeilen thuis en op het werk lijkt het soms of ik een haal en breng service ben.

Met name op de woensdagmiddag als er door iedereen gespeeld wordt en er tussendoor ook nog gehockeyd en gezwommen moet worden. Nu dus vooral druk met werk en thuis!
Stamcafé: Niet echt een café maar wel een plekje waar ik regelmatig kom! Columbus Koffie/Thee/kookwinkel in Wageningen. Heerlijk plekje om te genieten van een Cafe Latte en ondertussen wat nakijkwerk te doen!
Favoriete club: Ik ben niet zo'n sportief type maar op Sport BSO de thuisclub zorgen ze zo goed voor onze kinderen dat dat mijn favoriete club wel moet zijn! Verder de WMHC waar onze twee jongens hockeyen.
Favoriete krant: Volkskrant en de Kinderdorp krant.
Favoriete CD/muziek: Ik ben dol op smartlappen. Ieder jaar ga ik dan ook in Utrecht naar het Smartlappen festival om het levenslied te eren!
Favoriete sport: Hockey en zwemmen (in de zomer in De Vrije Slag baantjes trekken om een beetje de winterkilootjes te laten verdwijnen).
Favoriete vakantieadres: Spanje! Zon, zee en sangria!
Slecht in: Stilzitten.
Goed in: Lol maken.
Hekel aan: Onrecht.
Spijt van of over willen doen: Over willen doen? Onze trouwdag! Wat een gaaf feest!
Goede voornemens: Nog meer genieten en stil staan bij dingen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Met het hele gezin een reis maken naar Lapland. Ik ben daar 14 jaar geleden net na de kerst ten huwelijk gevraagd. Wat een schoonheid daar!
Lelijkste plekje in Bennekom: Het schoolplein achter ons huis. De Prinsenakker Locatie Berchymschool staat inmiddels al zo'n 3,5 jaar leeg.
Mooiste plekje in Bennekom: Het binnenveld.
Estafettestokje gaat naar: Eduard Zwart.
Omdat: Hij de meest geduldige persoon is die ik ken.

reageer als eerste
Meer berichten