Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Jubileum voor Jillis Baggerman makelaardij en Estaete

BENNEKOM - Gisteren was het precies 12,5 jaar geleden dat Jillis Baggerman makelaardij en Estaete hypotheken & verzekeringen te Bennekom zijn opgericht. Volgens Jillis Baggerman van de gelijknamige makelaardij en Bert Huisman en Marcel van Brakel van Estaete is er de afgelopen 12,5 jaar veel veranderd. Zo hebben beide bedrijven een sterke groei doorgemaakt.

Door de kenmerkende aanpak en veelzijdige manier van marketing en actieve deelname aan de samenleving werd Jillis Baggerman makelaardij in 2006 uitgeroepen tot jonge onderneming van het jaar van de gemeente Ede. In 2008 begon de crisis op de woningmarkt.

Jillis Baggerman: "In deze tijd zijn we tegen de markt in gegroeid. Het voordeel van een moeilijke markt is dat je je beter kunt onderscheiden dan in een goede markt. Zo hebben we in deze periode veel woningen verkocht met behulp van woningruilconstructies en overbruggingsgarantie. Het inschakelen van een stylist is ook verkoopbevorderend gebleken. Social media, waaronder Facebook en Twitter zijn inmiddels niet meer weg te denken. Hier maken we dan ook veelvuldig gebruik van.
Onlangs is uit onafhankelijk onderzoek gebleken dat we van alle makelaars binnen onze regio het grootste online netwerk hebben en landelijk gezien op de tweede plaats staan. Daarnaast worden onze woningen op een groot scherm bij de drukbezochte Albert Heijn in Bennekom gepresenteerd. Hier krijgen we wekelijks positieve reacties op. De presentaties van de woningen zijn professioneler geworden. Zo maken we tegenwoordig gebruik van een vakfotograaf en laten we van alle woningen digitale plattegronden en een videofilm maken. Hierbij wordt soms ook gebruik gemaakt van een drone. Wij vinden transparantie belangrijk. Daarom krijgen al onze verkopers de mogelijkheid om ons op Funda te beoordelen, met als resultaat dat we sinds 2012 de meest en best beoordeelde makelaar van Nederland zijn."

Volgens Bert Huisman en Marcel van Brakel is er op hypotheekgebied de afgelopen 12,5 jaar veel veranderd. Zo kunnen mensen ieder jaar minder lenen en dient er bij nieuwe hypotheken tegenwoordig verplicht maandelijks afgelost te worden. Volgens beide adviseurs zijn er toch nog volop kansen om een financiering te krijgen: "Wel dient er steeds meer eigen geld ingebracht te worden, maar wij merken dat veel starters hier al rekening mee houden. Lukt dit niet, dan worden ze steeds vaker financieel gesteund door onder meer de familie. Ook wij laten ons tegenwoordig beoordelen. Dit gaat via Advieskeuze.nl, een onderdeel van de Consumentenbond."
Persoonlijke aandacht zal volgens Jillis Baggerman, Bert Huisman en Marcel van Brakel altijd belangrijk blijven. Het kopen en verkopen van een woning en het afsluiten van de hypotheek blijft namelijk werk van betrokken, vakkundige mensen.

reageer als eerste
Meer berichten