Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Met zwaar materieel en veel menskracht wordt hard gewerkt om volgende week in het Kinderdorp zo'n 1500 kinderen feestelijk te ontvangen.
Met zwaar materieel en veel menskracht wordt hard gewerkt om volgende week in het Kinderdorp zo'n 1500 kinderen feestelijk te ontvangen.

Kinderdorp zoekt ...

Bennekom, woensdag 2 augustus 2017. Wie morgen over de Achterstraat komt, zal van Landgoed Kinderdorp niet veel meer zien dan de befaamde blauwe muur, waarachter volgende week zo'n 1500 kinderen zich voorbereiden op het leven na de vakantie. In een week Kinderdorp leren ze meer dan in een half jaar school…

Na de Kinderdorpweek levert het huttendorp alleen al bekwame architecten, timmerlui, schilders en interieurontwerpers. Andere afdelingen leveren autoslopers, technici, make-up-artiesten, zandkastelenbouwers en journalisten, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Omdat het Kinderdorp 45 jaar bestaat zijn nieuwe opleidingen toegevoegd. In het Kinderdorp-laboratorium worden jonge wetenschappers opgeleid, die, gekleed in witte jassen en met veiligheidsbrillen op, hun spannende proeven uitvoeren. Ze maken zelf badzout en haargel, ze onderzoeken het vetgehalte van gewone en van ovenchips en ze laten lampen branden met citroenen als batterijen. Natuurlijk krijgen ze beschrijvingen mee hoe ze thuis de keuken als laboratorium kunnen inrichten.

Bovendien is er dit jaar een kunstacademie, die meteen na het Kinderdorp een deel van de kunstwerken exposeert in Galerie Cultura in Ede. Enkele weken geleden hebben we in Bennekom Centrum al kunnen genieten van de creativiteit van kinderen, tijdens het door De Kunstfactorij georganiseerde Kinderkunstfestival. Elise Huijberts van De Kunstfactorij haakt in op de expositie 'Still Food' die op zaterdag 12 augustus om 15.30 uur wordt geopend in Galerie Cultura. Werken van de Kinderdorpkunstenaars worden dan geëxposeerd naast werk van de fotografe Ursula. We weten nog niet wie daarmee het meest vereerd mag zijn. De kinderen worden uitgedaagd om originele en mooie creaties te maken. In ieder geval is het een hele eer om te exposeren in de Cultura Kindergalerie die op 30 september om 15.00 wordt geopend.

Op een van de Kinderdorpdagen wordt graffitiles gegeven. De echte graffiti is ook kunst - zie bij voorbeeld de tunnel in de Keesomstraat. Zo maar een spuitbus met verf leeg spuiten is dat niet, maar je kunt er ongetwijfeld ook hutten mee verfraaien... Het Kinderdorp Bennekom is van 7 t/m 11 augustus, van 9.00 uur tot 16.00 uur. De optocht en de kampvuuravond zijn dit jaar op woensdag. Deze week zijn nog Kinderdorpkaarten verkrijgbaar in de voorverkoop, bij de bekende adressen: Novita, Intertoys en Albert Heijn. Aan de poort zijn de toegangskaarten duurder... In de loop van deze week gaat de nieuwe website de lucht in. (www.kinderdorp.nl)

5 reacties
Meer berichten