Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Foto: Johan Mulder
Foto: Johan Mulder

Kinderdorp: 7 tot en met 11 augustus

BENNEKOM - Het lijkt wat stil geweest te zijn rondom Kinderdorp Bennekom. Maar dat is maar schijn. Intern gonst het van de activiteiten. Dat is maar goed ook. Een week lang zo'n 1500 kinderen te gast hebben, vraagt normaal al heel veel voorbereidingen, maar als je dan ook nog het 45-jarig bestaan wilt vieren...
Op maandag 7 augustus gaat om 9 uur de poort open en dan stormen de huttenbouwers gehaast naar binnen: op zoek naar een mooie plek, om een bouwvergunning aan te vragen en om de mooiste bouwmaterialen te bemachtigen.

De Kinderdorpelingen die liever aan de vele andere activiteiten meedoen, komen wat kalmer naar binnen om op hun gemak te bekijken of ze naar Sport en Spel gaan of naar de muziek- en dans-tent of naar nog wat anders. Nee, de eerste uren merken ze er weinig van dat het 45-jarig jubileum gevierd wordt. Dat komt later pas. Dan blijken er extra activiteiten te zijn en extra lekkere traktaties. 2017 wordt een heel verrassend Kinderdorpjaar! Voor het eerst in de 45-jarige geschiedenis van Kinderdorp Bennekom heeft nu een dame de leiding. Wim Appelman heeft zijn voorzitterschap overgedragen aan Marjolijn van Roekel. Zo hebben in het vijfkoppige bestuur de dames nu de meerderheid! De kinderen en hun achterban zullen daar weinig van merken. Een verandering die iedereen beter meteen maar even in zijn/haar agenda kan noteren is dat de kampvuuravond dit jaar plaatsvindt op woensdagavond 9 augustus. Niet zoals gebruikelijk op de donderdagavond dus! Nog minder dan één maand te gaan voordat de poort open gezet wordt. De spanning begint hoog op te lopen bij de bestuursleden, onder meer omdat nog niet alle bekende en trouwe medewerkers zich hebben aangemeld. Behalve de ervaren medewerkers zijn ook nieuwe medewerkers zeer welkom. Ouders, ooms en tantes, grootouders die kinderen hebben zien genieten... niet langer aarzelen: aanmelden via medewerkers@kinderdorp.nl. Ooit Kinderdorpeling geweest en nu 18-plus: wel-kom bij de leiding van het Kinderdorp!

reageer als eerste
Meer berichten