Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het Dorp

Komende vrijdag krijgen alle schoolkinderen vakantie. Daarom komen in een hoop woonhuizen de vakantiekoffers deze week al van de zolder. Want wie te lang aarzelt om op stap te gaan is zo maar te laat terug voor het Kinderdorp, dat begin augustus voor precies de 45e keer gehouden wordt. De weekkaarten ervoor zijn alweer te koop lees ik op de aanplakbiljetten in dorp.
Douwe Heida kan over niet al te lange tijd lekker eten in de oude winkel van z'n vader. Dat komt omdat de Eetwinkel in de Brinkstraat gaat uitbreiden tot op de hoek. Vroeger had Heida daar zijn kruidenierwinkel. Maar dan praat ik over bijna vijftig jaar geleden. Toen zag je hier nog geen supermarkt en bezorgde de kleine kruidenier je boodschappen gratis aan huis, meestal in hoogst eigen persoon. Na vele jaren kapper wordt de oude winkel van Heida nu opgeknapt tot Eetwinkel-restaurant. Verwachte opening is na de zomer. Leuk voor de Brinkstraat en lekker voor iedereen.

Van de week vroeg ik me af of het Bennekomse uitzwaaiprogramma voor onze zometeen pensionerende Bennekomse burgemeester al een bietje op poten staat. In Lunteren is dat al in het vaste programma geregeld, want daar zwaait hij doorgaans met de reutemeteut mee. Maar hoe is dat bij ons? Toezingen op de Vlegeldag of net als de gemiddelde dominee of dokter een comité dat een fiets bij elkaar verzamelt en een afscheidsreceptie in De Brink organiseert? In ieder geval zal er in Ede op het gemeentehuis wel iets bedacht worden, maar wij kunnen in het dorp toch slecht achterblijven. Toch op de Vlegeldag dan? Maar op die dag is ook de voorzitter van de Vlegeldag voor het laatst in functie, in ieder geval voor de schermen. En ook die verdient een boel complimenten. De kunstmarkt had een bietje last van het mindere weer. Toch waren er overal kramen. Er zijn een hoop kunstenaars tegenwoordig. Een mooi Bennekoms plaatje of tafereeltje kon ik helaas niet vinden. Op het eind van het dorp blijven de winkels naast de vroegere Rabo onverhuurd. De poster met ' Binnenkort Délifrance' is al naar beneden gevallen...

reageer als eerste
Meer berichten