Logo bennekomsnieuwsblad.nl


De 20 jongens van groep 8 hebben net op het podium gerepeteerd voor de musical. Straks in de brugklas komen ze weer in een gemengde klas terecht (Thomas ontbreekt op de foto). Foto: Doriet Willemen.
De 20 jongens van groep 8 hebben net op het podium gerepeteerd voor de musical. Straks in de brugklas komen ze weer in een gemengde klas terecht (Thomas ontbreekt op de foto). Foto: Doriet Willemen. (Foto: Doriet)

Afscheid van een klas vol met jongens

BENNEKOM - In groep acht van CNS-basisschool Juliana zitten alleen maar jongens. En die vinden dat helemaal prima zo. "We zijn het niet anders gewend", vertellen ze. "In groep drie waren er vier meisjes. Eentje verhuisde, eentje ging naar een andere school en toen vertrokken de laatste twee ook maar omdat er geen vriendinnetjes waren."

Voor de overgebleven twintig jongens heeft het zeker voordelen om in een 'jongensklas' te zitten. Wanneer ze film kijken of een activiteit ondernemen dan is dat vaker iets wat jongens leuk vinden. En hun juf, Hennie Tollenaar, houdt er rekening mee dat veel jongens tussendoor even hun energie kwijt moeten en dus mogen ze af en toe rennen en stoeien zonder dat de juf ze direct terugfluit. Verder komen de onderwerpen 'paardrijden' en 'haren invlechten' eigenlijk nooit aan bod in de klas. Over voetbal wordt wel regelmatig gesproken. En dan het schoolkamp: heel de ochtend lekker hutten bouwen en rondstruinen door het bos. Voor de leerkrachten was het wel vreemd: een kamp zonder gedoe 's avonds want er was geen meisjesslaapzaal om stiekem heen te gaan.


"Toch is het eigenlijk een heel gewone klas", vindt juf Hennie. "Er zitten allerlei verschillende kinderen in: druk, rustig, zorgzaam, sportief en artistiek. En natuurlijk zijn meisjes geen wereldvreemde wezens zijn voor deze kinderen.

Op school zitten ze in een combinatieklas met meisjes." Toch heeft de juf even getwijfeld of ze met haar jongens een musical moest doen. Maar al snel was duidelijk dat de groep de traditionele afsluiting van hun schooltijd wilde. De repetities voor Hospitaal abnormaal zijn dus in volle gang. Er wordt gezongen en geacteerd en vijf jongens hebben met veel plezier de meisjesrollen op zich genomen.

7 reacties
Meer berichten