Logo bennekomsnieuwsblad.nl


De kinderen van de Eben-Haëzerschool kregen van Floralia stekjes om thuis op te kweken.
De kinderen van de Eben-Haëzerschool kregen van Floralia stekjes om thuis op te kweken.

Een school vol met zelf opgekweekte bloemen

Door Doriet Willemen

BENNKOM - "Er is goed voor de plantjes gezorgd", vinden Ans Muller en Frida den Hartog. Ze zijn deze ochtend op de Eben-Haëzerschool om te kijken hoe het de stekjes vergaan is, die Floralia zes weken eerder uitgedeeld had aan alle kinderen van de school.
Het resultaat staat uitgestald op een grote tafel in de gymzaal van de school. Een zee van bloeiende vlijtig liesjes. Een meisje wijst trots naar haar plantje, dat weliswaar niet tot de grootsten behoort op de tafel, maar wel in een hartjesvormige pot staat. Per groep worden de mooiste planten door Ans en Frida uitgezocht. In de groepen 1 blijken dit de vlijtig liesjes van Daan en Jelle te zijn. Zij krijgen een Floralia-certificaat en mogen samen met hun plantje op de foto. Stralend nemen ze hun prijs in ontvangst. "Daan heeft de afgelopen weken met veel plezier voor zijn plantje gezorgd", zegt de juf. "Iedere dag vertelde hij er enthousiast over." Er is vandaag ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt voor een klein plantje met 1 enkele witte bloem. Het broertje van het kind was per ongeluk over het stekje heen gefietst.
Tegelijkertijd is ook op de Prinsenakker de schoolplantjeskeuring aan de gang. Ook hier veel mooie planten. De vrijwilligers van Floralia zijn tevreden: "Prettig dat de scholen goed meewerken. En de ouders natuurlijk ook. Groene vingers heb je er niet voor nodig want ieder kind kreeg dit jaar een aftekenkaart met uitleg mee bij zijn stekje."

reageer als eerste
Meer berichten