Hotze Tette Hofstra loopt bij BSV Bennekom verder uit

Hotze Tette Hofstra kon tegen John Riksen in de 22e ronde van de interne competitie bij schaakclub BSV Bennekom, het volle punt incasseren en zag zijn voorsprong op runner-up Noël Bovens groter worden.

BENNEKOM - John Riksen had met zwart te veel tijd verbruikt om zijn verdediging tegen de aanval met dame met twee lopers en toren door te rekenen. Zijn tijd zat erop, maar John moest ook toegeven dat zijn stelling onhoudbaar was. Niet alleen op de g- en h-lijn dreigde het gevaar, maar ook een pion op c7 moest worden tegengehouden. De twee verbonden torens op de a-lijn leken sterk, maar dit was dus maar schijn.

Noël Bovens had een lastige avond tegen Benno van der Veen. Die trok ten aanval op de zwarte koning met twee torens en een paard. Ergens mistte Benno de winst, want Noël kon afwikkelen naar een eindspel met allebei een toren en vier pionnen. Na een lange reeks met tactische zetten met de torens , werd Benno te opportunistisch en bracht zijn toren naar de achterste lijn. Noël leek te profiteren en verschalkte een pion. Met ongeveer een minuut op de klok kon Benno toch een remise eruit slepen.

Jan Wouters verstevigde zijn derde plaat door een overwinning op Martien Smit. Die verloor een pion in de opening door verwisseling van zetten. Jan kreeg een mooie aanval en door gepruts van Martien was het snel afgelopen. Chris van Oosterwijk maakte geen fout en behaalde het volle punt tegen Wim Thieme. Een dame met paard bleek sterker tegen twee torens. Ook Kees van Dijk handhaafde zich in de top door een remise tegen Harry Verhoef. Een partij waarin de stellingen in elkaar schoven .

Teunis Bunt behaalde weer een degelijke overwinning. Dit keer tegen René Bakker, die al snel een pion won in de opening, maar zag dat Teunis voldoende compensatie had om de partij naar zich toe te trekken.

Jaap van Donkelaar had de overwinning binnen bereik tegen Hans Gillet, maar deed een tussenzetje en dat pakte verkeerd uit. Remise was het resultaat. Rinus van der Molen faalde in de Franse opening tegen Sake van der Schaaf en verloor een kwaliteit. Sake kreeg de overhand met een mooie aanval en ondanks zijn gebruikelijke tijdnood, was dat voldoende voor de winst.

Jaap Nugteren kon tegen Klaus Bodlaender met zijn paard binnenvallen en de koning van Klaus verjagen naar een veld waar mat niet meer was te pareren. Tenslotte liet Ton Suuring zich pardoes mat zetten door Albert Smit met de dame op de achterste lijn. Het alternatief was dameruil en dat zou ook tot een nederlaag geleid hebben.

Kijk voor meer informatie op www.bennekomsesv.nl

Meer berichten