Vrijwilligers van de Stichting Fietsmaatjes oefenen in tweetallen het rijden met een duofiets om getraind, ervaren en veilig aan de slag te kunnen zodra de nieuwe duofiets is geleverd.
Vrijwilligers van de Stichting Fietsmaatjes oefenen in tweetallen het rijden met een duofiets om getraind, ervaren en veilig aan de slag te kunnen zodra de nieuwe duofiets is geleverd.

Fietsmaatjes Gelderse Vallei nu officieel een stichting

BENNEKOM - Vorig jaar zomer kwam de Giro d' Italia in vliegende vaart door Bennekom. Op veel plekken zaten Bennekommers langs de weg om de wielrenners in een paar seconden te zien voorbij flitsen. Behalve op de Diedenweg. Daar maakten de bewoners hun eigen fietsfestijn. Een feestje met een goed doel!

Het goede doel was een bijdrage aan een duofiets voor de Zonnebloem, een stichting die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking. Met een duofiets kunnen vrijwilligers gaan fietsen met mensen die dat zelfstandig niet (meer) kunnen. Die bijdrage kwam er! Sterker nog, dankzij hardnekkig doorwerken aan fondsenwerving, kon een duofiets met trapondersteuning gekocht worden. Die wordt binnenkort geleverd. Inmiddels is samenwerking ontstaan met Sebastiaan van Dijk, van de stichting 'Hersenletsel on Tour'. Die stichting heeft een duofiets die ingezet mag worden voor fietstochten.
Om het gebruik van duofietsen te stimuleren en de organisatie goed te laten verlopen, is de Stichting Fietsmaatjes Gelderse Vallei in het leven geroepen. Deelnemers en vrijwilligers worden door Fietsmaatjes bij elkaar gebracht. Het project is in Bennekom van start gegaan. De eerste actie was het werven van vrijwilligers tijdens de Dickens Fair. Die werd een groot succes: er staan nu ongeveer dertig vrijwilligers in de startblokken om te gaan fietsen! In januari maakten de vrijwilligers kennis met elkaar en met het bestuur van Fietsmaatjes. De eerste gegadigden voor duoritten hebben zich ook al aangemeld. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website. Het is de bedoeling alle vrijwilligers binnenkort in tweetallen de duofiets te laten ervaren.

Op 13 februari werden op het kantoor van Van Putten - Van Apeldoorn, onder toeziend oog van notaris Mr. Liesbeth van den Brink- Baggerman, de statuten ondertekend. Het notariskantoor - de eerste sponsor van de stichting Fietsmaatjes - regelde de oprichting van de stichting en de registratie bij de Kamer van Koophandel.
De komende maanden zullen we in Bennekom veelvuldig de duofietsen zien. Op de fiets een sportieve vrijwilliger, die stuurt en trapt. Daarnaast iemand die naar vermogen meetrapt en zo aan zijn / haar conditie werkt.

Meer berichten