<p>De roofvogelshow was een heel educatief programma-onderdeel! Meester Geurt genoot er van, bij zijn groep 8 natuurlijk.</p>

De roofvogelshow was een heel educatief programma-onderdeel! Meester Geurt genoot er van, bij zijn groep 8 natuurlijk.

(Foto: )

“Weten jullie hoeveel veertig is?”

Als de directeur van de school een microfoon in de hand heeft, meester Geurt en zijn vrouw keurig opgesteld staan bij de feestelijke zwart-wit-gouden welkomstpoort en alle leerlingen van de school op het plein staan, dan kun je er zeker van zijn dat er een toespraak gehouden gaat worden. Maar nee, meester Roodbeen lijkt een buitenles rekenen te geven en vraagt: “Jongens en meisjes, weten jullie hoeveel 40 is?”

Door Wout Schotsman

Bennekom. Een paar nerds uit groep 8 staan te aarzelen of ze 5 x 8 of 4 x 10 zullen roepen, maar ze hebben kennelijk door dat meester Roodbeen helemaal geen antwoord verwacht, want hij gaat verder: “Dat is heel veel! Want 40 jaar geleden was het 1981”. Hij wijst een aantal meesters en juffen aan en zegt dan: “In 1981 waren die meesters en juffen nog niet eens geboren en toen stond meester Geurt al voor de klas!” Er gaat een bewonderend oh….. over het plein en enkele juffen duiken een beetje weg, alsof ze ook genoemd hadden willen worden.

Ontbijt

Natuurlijk wist meester Geurt dat hij 40 jaar bij het onderwijs was en hij vermoedde wel dat er iets aan gedaan zou worden, maar hij verwachtte eigenlijk dat ‘zijn feestje’ wel over de zomervakantie getild zou worden. Hij was dus totaal verrast dat toen hij opkwam leerlingen van zijn eigen groep 8 ontbijt voor hem gemaakt hadden. 

Toen onze Mees...

De volgende verrassing was dat hij met een Engelse oldtimer, een Morris Minor, naar school gebracht zou worden. De derde verrassing, terwijl hij inmiddels wel door had dat er iets gaande was, was dat alle leerlingen op het schoolplein op hem stonden te wachten en hem een eigen gemaakt lied zouden toezingen. Het lied was gedegen ingestudeerd. Toen meester Roodbeen vroeg of iedereen het lied uit het hoofd kende, ging er een luid “Jaaaaa!” op. Dat was even later te horen: “Toen onze mees een jongen was, / deed hij salto’s in de klas. / De handstand op de ta - fels / alsof het ni – ks was.” Mochten de kinderen nog lachen bij het idee dat meester Geurt een salto in de klas zou maken, het laatste couplet geeft de waardering en het respect goed weer: “Wij vieren feest, wij vieren feest / want mees zit 40 jaar / als meester in het onderwijs. / Dat speelt hij toch mooi klaar.!”

Valken, uilen en adelaars

Om 11 uur was het hoogtepunt een roofvogelshow op Landgoed Kinderdorp. Een heel educatief programma. De leerlingen weten nu dat de juffen echt geen ogen in de rug hebben, al lijkt dat soms wel zo, maar dat uilen wel zonder zich om te draaien naar achteren kunnen kijken. Het feest zat erop. Moest er nog gewerkt worden? Jazeker. Geurt had nog een afspraak om het afscheid van groep 8 voor te bereiden!

School en Wereld

Meester Geurt Driessen was de spitsafbijter in de artikelenserie ‘De lessen van...’ die in de afgelopen acht weken gepubliceerd werd in het Bennekoms Nieuwsblad. Hij vertelde sterk gehecht te zijn aan het meegeven aan de kinderen wat de identiteit van de school betekent, maar ook dat hij zijn leerlingen erop wil voorbereiden dat de echte wereld anders is dan de beschermde wereld van de school. De school is een deel van de samenleving. Daarbinnen wil hij samenbindend bezig zijn. Hij wil dat iedereen respect heeft voor andersdenkenden. Je kunt afschuw hebben voor zijn of haar ideeën, maar ieder mens heeft recht op respect.. Hij wil de kinderen gereedschap meegeven om zich te kunnen handhaven in de complexe wereld van vandaag. Dat zal hij zijn leerlingen bijbrengen tot aan zijn pensioen! 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden