<p>Boertje Bennekom</p>

Boertje Bennekom

(Foto: Gert Budding)

Uit het dorp; Column door het boertje

Bennekom heeft sinds een week zijn eigen Noord-Zuidlijn. In drie jaar tijd is de snelfietsroute van Ede naar Wageningen 6 miljoen euro duurder geworden. Intussen ligt de route er nog lang niet, en tikt de klok door. Een op het eerste gezicht bodemloze put, die misschien ook nog wel tot 10 miljoen extra muntjes lust. Apart is dat Bennekom-centrum met voortduring het knelpunt wordt genoemd. En inderdaad, Bennekom-centrum ligt op de route. Net alsof je dat niet van te voren wist En om het helemaal mooi te maken, wordt tegelijk de inspraak en inbreng van de aanwonenden langs de route opgehemeld. Zij zouden verdrietig worden als de boel nu afgeblazen moet worden… Maar is dat zo? Zo vlak voor de zomer heeft de Edese politiek helaas weinig tijd voor herbezinning. De wethouder liet even een korte krokodillentraan maar de plannen blijven de plannen.

Wie in het ‘Bennekoms Kamertje’ naast de Eyewish gaat kijken, kan daar een heel mooi kleurig en vrolijk schilderijtje van een Hullenbergs Koepelconcert ontdekken. Blije mensen in een aparte omgeving. Een podium dat niet in de diepte ligt maar omhoog. Dat schilderijtje is gemaakt door Marijke Bodleander, in 2020 overleden. Zeer getalenteerde schilderes van Bennekomse voorstellingen. Jammer is natuurlijk dat de Koepelstichting geen zin meer heeft in het organiseren van dit soort concerten en dit mooie Bennekomse dingetje vervolgens gewoon ingezakt is. Moeilijk lijkt het allemaal niet, maar een hoop Bennekommers zitten heel graag in de eigen tuin in plaats van even de benen eronder te doen. Ondanks dat er dit jaar geen Kinderdorp kan komen, verschijnt er straks wel weer een dikke Kinderdorpse krant die voor alle kinderen af te halen is bij de supermarkten. Het zou mooi zijn als de vaders en moeders en de meesters en juffen van Bennekom nog voor ze naar de vakantiebestemming vertrekken hun kinderen activeren om leuke moppen, herinneringen , wensen en stukjes naar het Kinderdorps Dagblad te sturen. Gewoon via de computer op www.kinderdorp.nl .

Verschillende Bennekommers zagen vorige week een flinke rij trekkers in hun straat. Mogelijk een oefening voor een uitgegroeide Vlegeldagoptocht zoals eerst een plan was?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden