<p>De drie juffen genieten zichtbaar van hun afscheid op de Kraatsschool.&nbsp;</p>

De drie juffen genieten zichtbaar van hun afscheid op de Kraatsschool. 

(Foto: Daan Weststrate)

Drie ervaren juffen uitgezwaaid

Drie juffen met samen 100 jaar aan onderwijservaring, namen op dinsdag 6 juli afscheid van de Kraatsschool in Bennekom. Juf Betsy, juf Meta en juf Reina mogen alledrie gaan genieten van hun welverdiende pensioen. Het werd een prachtig afscheid.

BENNEKOM - Wie deze juffen vraagt naar hun liefde voor kinderen en het onderwijs, voelt meteen: dit zijn leerkrachten tot in hun diepste vezels. 

Juf Reina (67): “Werken met kinderen en ze zien groeien in hun ontwikkeling is fantastisch. Jonge kinderen zijn nog zo onbevangen. Ze vertrouwen je en hebben de veiligheid van de leerkracht nodig. Mijn passie ligt vooral bij groep 3, als kinderen echt starten met lezen, rekenen en schrijven. Er gaat dan een wereld voor ze open. Het geeft je een blij gevoel als je hen vooruit ziet gaan en dat jij daarbij mag helpen.”

Juf Meta (65) heeft haar laatste schooljaar lesgegeven aan groep 6, precies de groep waarmee zij veel affiniteit heeft: “In groep 6 kun je zien wat voor mensen de leerlingen worden. Een omslagpunt in hun leven. Ik geniet van goede gesprekken met kinderen, van hun meningen en argumenten.” Juf zijn is, aldus Meta, “het mooiste vak dat er bestaat”. 

Wie in de Kraats ‘groep 2’ zegt, zegt er in één adem ‘juf Betsy’ (65) achteraan: “Ik heb altijd heel graag bij de kleuters gewerkt. Op deze leeftijd zijn kinderen heel spontaan. Je kunt deze groep veel leren én lekker creatief met ze bezig zijn.”

De drie juffen kijken terug op een fantastisch afscheid. Zij en hun mannen werden opgehaald met een enorme, roze limousine en hartelijk toegezongen door de hele school. De dag werd daarna gevuld met optredens door de kinderen, hartelijke woorden, cadeaus, frietjes en een high tea. “Het was verrassend en geweldig”, vatten de juffen samen. “De Kraatsschool blijft in onze gedachten als een prachtige school met een fantastisch team, betrokkenheid vanuit ouders en een fijne directeur. We wensen onze school alle goeds toe!” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden