<p>Adri&euml;lle Schouten met haar dochtertje Hadassa, samen trots bij de Peuterbijbel, die klaarligt bij Novita.</p>

Adriëlle Schouten met haar dochtertje Hadassa, samen trots bij de Peuterbijbel, die klaarligt bij Novita.

Als je ergens vol van bent…

Er zijn best veel manieren om iets – laten we het een boodschap noemen – vast te zetten in het geheugen van kinderen. De sympathieke manieren zijn zingen, plaatjes kijken, iets zelf laten doen, tekenen of kleuren bijvoorbeeld, voorlezen. Die liedjes die kinderen leren zingen zitten vaak een driekwart eeuw later nog in het geheugen. In verzorgingshuizen wordt vaak gezongen in de kring… de (kinder-) liedjes van vroeger. Of psalmen…. Zo blijkt de cirkel van het leven rond.

Door Wout Schotsman

Bennekom. Eind 2019 kwam de eerste CD uit van de serie ‘Zing in de Kring’. Een initiatief van de Bennekomse Adriëlle Schouten. Wekelijks waren er bijeenkomsten bij haar thuis: een aantal jonge ouders die het fijn vonden een uurtje met kinderen te zingen en verhalen te vertellen, Bijbelverhalen en christelijke liedjes. De vertellingen werden vaak ondersteund met afbeeldingen en voorwerpen. Van het een kwam het ander. Van het zingen kwam een CD en van het verhalen vertellen kwam een boek.

Delen

Adriëlle Schouten is vol van de liedjes en de verhalen en wil die dolgraag delen met anderen. Dus kwam er eind 2019 de eerste CD, eind 2020 de tweede en zo is er medio 2021 het boek gekomen: de Peuterbijbel. Zo komt alles bij elkaar: het zingen, het vertellen, en ook het plaatjes kijken. Adriëlle heeft de verhalen geschreven, samen met Aisha Meel, die de illustraties heeft gemaakt. Het delen is een bijzondere actie geworden: iedereen die net een baby heeft gekregen kan gratis de Peuterbijbel ophalen voor zijn / haar kindje. In Bennekom kan dat bij Novita.

Sprookjes?

De peuters luisteren natuurlijk graag naar spannende korte verhaaltjes. Maar hoe maakt die peuter nu verschil tussen David en Goliath en Klein Duimpje en de reus met de zevenmijlslaarzen? Adriëlle reageert daar als volgt op:

We hebben in de Wonderwolk Peuterbijbel geprobeerd de verhalen uit de Bijbel dicht bij de kinderen te brengen. De tekst is eenvoudig en kort; de platen zijn groot en aansprekend. Er wordt veel gebruik gemaakt van basiskleuren. Het grote verschil met andere verhalen is dat kinderen door de verhalen uit de Peuterbijbel God kunnen leren kennen en Zijn liefde ervaren. Zelf mocht ik God leren kennen als kind en dat begon met het horen van de verhalen uit De Bijbel. Ik ontdekte dat hij mij heeft gemaakt en heel veel van mij houdt. Dat wens ik alle kinderen toe, dat ze dat mogen ontdekken. We hopen dat zij en hun ouders of opa’s en oma’s de Peuterbijbel met veel plezier zullen lezen en bekijken.

1 jaar actie!

Deze opmerkelijke actie is op 1 juli 2021 van start gegaan en loopt tot 1 juli 2022. Om 15.30 uur is het eerste exemplaar van de Peuterbijbel overhandigd aan Hadassa, de pasgeboren dochter van Adriëlle, bij boekhandel Hardeman in Ede. Op de website www.dewonderwolk.nl/peuterbijbel/ is de informatie over deze actie te vinden. In Bennekom doet Novita mee. De peuterbijbel is er overigens ook gewoon te koop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden