<p>Dierenarts Max van Toledo, bij de bouwplaats van het nieuwe gebouw van dierenartsenpraktijk Bosweg</p>

Dierenarts Max van Toledo, bij de bouwplaats van het nieuwe gebouw van dierenartsenpraktijk Bosweg

Dierenartsenpraktijk Bosweg verhuist

Bijna 50 jaar geleden startte Piet Kool zijn dierenartsenpraktijk Bosweg. Een unicum! Alleen voor gezelschapsdieren als honden, katten en konijnen! Piet Kool was de eerste dierenarts die koos voor deze specialisatie. Tot die tijd waren er eigenlijk alleen maar vee-artsen, die we kennen van de plaatjes van met hun arm diep in de kont van de koe…..

Door Wout Schotsman

Bennekom. Vijftig jaar geleden was het een volstrekt andere wereld. Dieren leefden hun min of meer natuurlijke manier van leven: honden bewaakten het erf en blaften een warm of minder hartelijk welkom voor bezoekers en katten hielden de deel en het woonhuis vrij van muizen. Steeds meer mensen en dieren kwamen te wonen in een stedelijke omgeving. Nu is het zo dat huisartsen ouderen aanbevelen een huisdier te nemen, om aanspraak te hebben in eenzaamheid en soms zelf omdat knuffelen van het huisdier bloeddrukverlagend werkt. Bovendien, de dagelijkse loopjes om de hond uit te laten zijn vooral goed voor het baasje.

Vermenselijking

Piet Kool, de oprichter van de dierenartsenpraktijk Bosweg, had een scherp oog voor de trend die gaande was en is: steeds meer dieren als gezelschapsdieren in gezinnen, min of meer als gezinslid, dus ook met de kwaaltjes van de menselijke gezinsleden: stress, diabetes, rheuma. Ze kunnen het zelf niet vertellen en het baasje weet het vaak niet, dus de dierenarts van vandaag heeft apparatuur om een echo of een röntgenfoto te maken.

Groei

De Bosweg groeide gestaag. Er werken nu 4 dierenartsen en 7 assistenten. De Bosweg begon in een villa, met de praktijk in een kamer. In de 80-er jaren werd een aanbouw toegevoegd, begin nieuwe eeuw werd het gebouw opgeknapt en nu oogt het gebouw gezellig, maar wel gedateerd en overvol. Tijd voor nieuwbouw, want uitbreiden kan niet. Er zijn meer spreekkamers nodig. De röntgenruimte in de kelder is een ramp wegens de trap. Lastig als grote honden geen trap kunnen lopen...Het zou fijn zijn de honden en de katten te kunnen scheiden: minder stress voor de dieren en de baasjes.

Kaardebol

In Bennekom een nieuwe locatie vinden is niet zo gemakkelijk. Het stukje bedrijventerrein op de hoek van de Kaardebol en de Molenstraat is eigendom van Dick Bothof van Kerngroen, die een uitweg voor zijn bedrijf zocht aan de Kaardebol. De fraaie zichtlocatie op de hoek stond hij graag af aan de Bosweg. “Prachtig bereikbaar, ook vanuit Wageningen, Veenendaal en Ede!” Max van Toledo somt een hele reeks voordelen op voor de klanten: “Parkeerplaatsen op eigen terrein. Praktijk die voldoet aan de eisen van de tijd; spreekkamers voor katten en honden gescheiden!” Dan voegt hij eraan toe: “Veel blijft hetzelfde: onze persoonlijke aandacht voor dier en baasje en onze behandeling op maat. En sfeer, warmte en gezelligheid! Meer weten over Dierenartsenpraktijk Bosweg? Even kijken op hun website: www.boswegdierenartsen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden