<p>Bennekom, 1918, allemaal op de foto.&nbsp;</p>

Bennekom, 1918, allemaal op de foto. 

(Foto: Beeldbank Oud-Bennekom)

Oud-Bennekom daagt uit: Ken je dorp (5)

De Historische Vereniging Oud-Bennekom bestaat 75 jaar en dat vieren we graag samen met alle Bennekommers. Onder andere met deze fotorubriek. Een uitdaging voor wie denkt het dorp goed te kennen. We tonen acht keer een historische foto van een Bennekoms gebouw zoals het er ooit uitzag. Het staat er nog. Vaak wel veranderd, soms monument geworden, soms wat verscholen in het groen. Wel altijd zichtbaar vanaf de openbare weg. We vragen je het gebouw op te sporen. Let daarbij op de karakteristieke vorm en architectuur, details als ramen of deuren kunnen er nu anders uitzien. We vragen het volgende:

1. Maak een originele foto van het gebouw zoals het er nu staat (Let op privacyregels: geen personen of leesbare naamborden);
2. Noem het adres en vertel in maximaal 100 woorden welke persoonlijke herinnering of indrukken het gebouw bij je oproept.
3. Stuur je foto en tekst met je naam, adres en telefoonnummer binnen een week naar jubileum@oudbennekom.nl. Originele inzendingen zetten we op www.oudbennekom.nl en maken kans op een prijsje.

Aflevering 5:
Een Bennekomse familie voor een Bennekoms huis in 1918. Het is mobilisatietijd. Het gebruik van het huis is sindsdien veranderd. De zijgevel veranderde mee. Insturen uiterlijk dinsdag 15 juni.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden