<p>Monique Emmen trekt namens de Dorpsraad door heel Bennekom, maar alleen op de Eikelhof in een golfkar&hellip;</p>

Monique Emmen trekt namens de Dorpsraad door heel Bennekom, maar alleen op de Eikelhof in een golfkar…

(Foto: )

“Bennekom is geen probleemdorp!”

Het is deze week nauwelijks voorstelbaar, maar nog niet zo lang geleden begonnen de ochtenden wat grijzig, net weer droog, soms even zon en koud. Dat soort weer was het tijdens de 3e sportdag die door de Dorpsraad was georganiseerd. Gewoon doorgaan, zo dadelijk komt de zon echt door en de kinderen genieten toch wel! Een uitgelezen moment om een gesprek te hebben met Monique Emmen, lid van de Dorpsraad Bennekom.

Door Wout Schotsman

Bennekom.  We treffen elkaar bij zo’n lekker lang luchtkussen waarop kinderen, begeleid door een trainer van DOS, toeren uithalen waar je als stukjesschrijver alleen maar jaloers naar kunt kijken. Monique Emmen is lid van de Dorpsraad van Bennekom sinds 2015. Hoe je lid wordt van de Dorpsraad? Door je aan te melden of doordat je gevraagd werd, zoals in het geval van Monique, toen de Dorpsraad op zoek was naar maatschappelijk betrokken vrouwen. Soms val je op als luizenmoeder of als lid van scouting…. En als je ja zegt ben plotseling lid van de Dorpsraad.

Niet alleen adviezen

Een belangrijke functie van de Dorpsraad is feeling houden met de bewoners en aan het College van B&W of rechtstreeks aan de gemeenteraad laten weten wat volgens de Dorpsraad de mening van de bevolking is. Het dorpskarakter behouden bijvoorbeeld. Monique trekt er veel op uit, het dorp in, en heeft het idee dat ze heel aardig weet wat de bevolking ergens van vindt, maar alleen adviseren is voor Monique niet voldoende. Zij is het type dat wat wil doen, dat direct resultaten wil zien. Zo was ze betrokken bij de totstandkoming van het loket ‘Vraagt u maar!’ en bij het ontstaan van de Zwerfafvalbrigade Bennekom Centrum.

Corona Sport

In coronatijd kun je wel klagen dat kinderen te weinig bewegen, maar daar schiet niemand wat mee op. Maar als je Sportservice benadert en onze eigen sportverenigingen, zoals DVO, VV Bennekom en DOS, dan blijkt iedereen enthousiast om wat te organiseren voor de kinderen. Voor je het weet ben je al weer aan je derde sportdag bezig.

Bevlogen

Monique vertelt het allemaal met een onstuitbaar enthousiasme. Op de Eikelhof schijnt ondertussen een bescheiden zonnetje. Monique heeft het Sociaal Domein in haar portefeuille, dus zowel zorg voor jongeren als voor ouderen. Contact met jongeren is redelijk gemakkelijk te krijgen via onder meer de sociale media, maar bij ouderen ligt dat lastiger. Ze weet dat er best veel ouderen zijn voor wie wat extra aandacht heilzaam zou zijn. Maar hoe vind je die? Ze zijn elke maandagmorgen welkom bij Loket Vraagt-u-maar voor alle vragen en een kopje koffie. Soms door langs de deur te gaan met een informatietasje en een praatje…Monique wordt ongeduldig. Ze wil weer gaan kijken hoe het met de sportdag gaat. Maar gauw een foto maken dan. In de golfkar? Leuk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden