<p>Kunst &nbsp;ligt soms zo maar op het strand of &nbsp;langs een &nbsp;Klompenpad. In dit geval langs het Harslo&euml;rpad, op Landgoed De Lieskamp. Op de foto: werk van Sonja Kemp.&nbsp;</p>

Kunst  ligt soms zo maar op het strand of  langs een  Klompenpad. In dit geval langs het Harsloërpad, op Landgoed De Lieskamp. Op de foto: werk van Sonja Kemp. 

Kunst kijken langs het Klompenpad

Tussen Bennekom, Wageningen en Rhenen ligt een prachtig weidelandschap. Het type landschappen waar Nederland in het buitenland beroemd om is, maar waarvan er steeds minder zijn in Nederland. Nederland op zijn mooist, of dat nu bossen, stranden of weilanden zijn, ontdek je wandelend het best. En drassige weidelandschappen bewandel je natuurlijk het best op klompen. Of minstens via klompenpaden!

Door Wout Schotsman

Bennekom. Tussen Bennekom, Wageningen en Rhenen ligt een prachtig klompenpad. Het pad loopt van Wageningen via Bennekom naar landgoed De Lieskamp, een paradijsje dat bereikbaar is via het klompenpad, het Harsloërpad, dat deels over het landgoed loopt. Via Rhenen kan men weer terug naar het startpunt.

Kunst kijken

Over het Harsloërpad vanuit Wageningen via Bennekoms grondgebied naar Rhenen wandelen is al een ontdekkingsreis. In het weekeinde van 29 en 30 mei valt er nog veel meer te ontdekken. Dan hebben diverse kunstenaars kunstwerken langs het pad neergezet op het landgoed de Lieskamp. Iedereen die het klompenpad loopt, kan niet alleen genieten van de natuur, maar ook van diverse kunstobjecten.

Divers aanbod

Het aanbod is heel verschillend en daarom zeker de moeite waard voor een paar uurtjes ontspanning op zaterdag en/of op zondag. Zo is er onder andere werk te zien van Eugenie Keizer en Sonja Kemp, schilderijen van Frida Stad, Houtkunst van Mascha Bossuyt en tekstinstallaties en poëzie van Laurens van der Zee. Stadsmuseum Rhenen presenteert een overzicht van haar collectie ‘Rembrandt tekent Rhenen’. Er is nog veel meer: verrassing.!

Kunst en koffie

Aangekomen bij het huis op Landgoed de Lieskamp, kunt u thee, koffie of frisdrank kopen met wat lekkers erbij. Deze catering wordt verzorgd door de soroptimistclub Bennekom & Beekal uit Bennekom. De organisatie zet zich in voor de rechten en de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. De opbrengst gaat bij deze activiteit naar de stichting ‘Cycling out of Poverty’ (Coop Africa). Deze stichting zet zich in voor vrouwen en meisjes om makkelijker toegang krijgen tot basisbehoeften.

Wandelend of fietsend

Mocht u alleen de kunstwerken willen zien, dan kunt u landgoed de Lieskamp alleen bereiken te voet of met de fiets, omdat er geen parkeergelegenheid is.

Meer weten?

Cultuur snuiven, genieten van de geur van gemaaid gras en van het horen van de roep van grutto? Dat kan! Op de website: https://thinkpink.studio/kunst-aan-het-klompenpad/ kunt u de route vinden en een overzicht van alle kunstenaars. ‘Kunst aan het Klompenpad’ is een initiatief van samenwerkende, zelfstandige kunstenaars, Landgoed de Lieskamp, soroptimistclub Bennekom & Beekdal en wordt ondersteund door het Cultuurplatform Rhenen.

Grutto’s en keramiek, zwanen en poëzie enz.!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden