<p>De VVB heeft 10 nieuwe oefengoals. Dus enthousiasme bij Gijs Aartsen van de Accommodatieploeg en leverancier Andr&eacute; &hellip;&hellip;&hellip; van Alproned.</p>

De VVB heeft 10 nieuwe oefengoals. Dus enthousiasme bij Gijs Aartsen van de Accommodatieploeg en leverancier André ……… van Alproned.

(Foto: )

Alles netjes dank zij de coronaperiode

Er zijn niet zoveel bedrijven in de omgeving die aluminium kunnen lassen. Alproned uit Bennekom kan dat wel. Het bedrijf is gevestigd aan de Kaardebol, met nu ook het pand waar ooit Velbo zat erbij. André van Heusden, de eigenaar van Alproned is de overbuurman van Gijs Aartsen van de Accomodatieploeg van de Voetbalvereniging Bennekom. Toen Gijs hoorde dat zijn overbuurman aluminium kan lassen, dacht hij meteen aan de jaarlijkse reparaties van de oefengoals, waarvoor hij altijd een eind het land in moet. Een gesprekje in de achtertuin bij een barbecue en de zaak is rond.

Door Wout Schotsman

Bennekom. André was best bereid zo’n klusje voor de voetbalvereniging op te knappen, ‘Maar niks voor niks. Ik heb een jong bedrijf met een handjevol jongens die me helpen….’. Voor Gijs geen punt: “Als je maar niet duurder bent dan we nu betalen!” Dat pakte goed uit. André repareerde de oefengoals en toen kwam corona met alle beperkingen. Niet spelen, wel spelen maar met allerlei beperkingen. Gedoe, maar met één klein voordeel. Of eigenlijk een best groot voordeel.

Niet in gebruik…?

… dan opknappen! Wie nu het terrein van de VV Bennekom op komt en de moeite neemt om even naar links te kijken, ziet daar een kantinegebouwtje dat opvallend strak in de lak staat. “Dat is binnen ook zo!”, roept Gijs Aartsen enthousiast en sleurt me dan mee naar de ‘kleedhokken’. Het was ooit wel duidelijk waarom de kleedruimtes kleed’hokken’ werden genoemd. Nu is dat woord wel heel erg oneerbiedig, zo niet beledigend, voor de keurig verzorgde ruimtes. “Ja, dat konden we met de vrijwilligers van de accommodatieploeg prachtig doen toen alles niet in gebruik was!” De mensen van de accommodatieploeg zijn trots op ‘hun’ accommodatie en willen dat alles ‘netjes’ is. Dat is voor de eigen leden prettig en de gasten gaan weg met de gedachte dat ze het daar in Bennekom toch maar mooi voor elkaar hebben. Daarom is er in de coronatijd gewerkt aan keurige ballenhokken voor elk team, ballenkasten nu eigenlijk en zelfs een professioneel gepresenteerde voorraad van shirtjes met opdruk van de club en natuurlijk van de sponsor.

Oefengoals

“Gijs, we komen nog een stuk of 10 oefengoals te kort!” was de kreet van de trainers. Tja, dat is een investering die je niet zomaar doet! Dus kritisch kijken of er nog potjes zijn waar wat meer in zit dan strikt noodzakelijk. Bovendien, bij ‘Bennekom’ hebben ze de gewoonte om een ‘Tikkie’ rond te laten gaan als er iets echt nodig is. Zo kwam het geld bij elkaar en klopte Gijs bij zijn overbuurman aan. Een tijdje later, op een zonnige zaterdagmorgen staan we samen op een van de oefenvelden. Twee keer vijf oefengoals, een steiger met twee werkers van Alproned erop en vooraan Gijs Aartsen (links) en André van Heusden (rechts, de laatste twee enthousiast met de duim omhoog. En terecht!

“Mogen we niet voetballen? Dan klussen! Alles is nu supernetjes.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden