Foto:

Bij Climax kunnen nu kinderen vanaf 5 jaar trainen

EDE - Atletiekvereniging Climax is begin april gestart met een trainingsgroep voor kinderen vanaf 5 jaar: de ieniemienie Pupillen. Tijdens de trainingen staan spelvreugde, sociale vorming en de lichamelijke ontwikkeling voorop. Kinderen mogen mee doen vanaf hun vijfde verjaardag.

De belangrijkste basisvaardigheden die worden geleerd zijn: ontwikkeling van ritme, coördinatie, snelheid, lenigheid en behendigheid. Tevens leert een pupil samenspelen, samenwerken en zich houden aan spel- en leefregels. De trainingsvormen zijn vooral spelvormen waarin de atletiekonderdelen terugkomen (lopen, springen en werpen). De ieniemienie Pupillen trainen het hele jaar op woensdag op de atletiekbaan van 18.00 tot 18.30 uur. Kinderen mogen 2 á 3 weken gratis meetrainen om kennis te maken met atletiek.

Met bijna 800 leden is Climax één van de grotere atletiekverenigingen van Gelderland en gezien de prestaties van haar atleten een landelijke topper. In 2010 is voor het eerst in de geschiedenis van Climax een team naar de eredivisie gepromoveerd. De mannen senioren scharen zich daarmee bij de acht beste teams van Nederland. De vereniging wil nadrukkelijk een sportieve bijdrage leveren aan de Edese gemeenschap en in alle categorieën atleten laten deelnemen aan regionale, landelijke en internationale wedstrijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden