<p>Wie is de 10.000-ste winterzwemmer van vader en twee dochters Bean uit Doesburg? De middelste... Robin!</p>

Wie is de 10.000-ste winterzwemmer van vader en twee dochters Bean uit Doesburg? De middelste... Robin!

De 10.000-ste Winterzwemmer!

Alex van Hunen, de bedrijfsleider van De Vrije Slag, belt met een brede, tevreden lach: “Morgen komt de 10.000-ste Winterzwemmer!” Hij krijgt een verbaasde reactie: “Nu al? Vorige week zat je op 5.000!.” Hij lacht trots. “Ja, het winterzwemmen is een behoorlijk succes.”

Door Wout Schotsman

BENNEKOM - Meteen relativeert hij: “Op een warme zomerdag hebben we wel eens meer dan 5.000 bezoekers. Nu doen we er bijna 2 weken over…” Dat is natuurlijk waar. ‘s Zomers is er pas een feestje als de 50.000 bezoekers gehaald zijn. Maar deze keer staan we al klaar als de familie Bean het bad uit komt.

Robin Bean is de 10.000-ste Winterzwemmer, maar haar vader en haar zus delen mee in de feestvreugde, want Robin krijgt een 10 badenkaart. Vader Bean vertelt dat ze door de Doesburgse Watersportvereniging attent zijn gemaakt op de mogelijkheid om in Bennekom te gaan zwemmen. Robin is een wedstrijdzwemster en heeft een tijd niet getraind. Het is wel 35 minuten rijden, maar de moeite waard om naar Bennekom te komen.

Vandaag had hij toevallig de mogelijkheid om met de beide dochters te gaan. Niet geaarzeld. Meteen in de auto gestapt! Komen ze binnenkort weer? Ja zeker!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden