<p>&nbsp;De Bennekomse groep &#39;The Coincidences&#39; livestreamt op 17 maart vanuit de Ierse pub Flannagans, een programma met Keltische muziek.&nbsp;</p>

 De Bennekomse groep 'The Coincidences' livestreamt op 17 maart vanuit de Ierse pub Flannagans, een programma met Keltische muziek. 

Er is veel te kiezen op 17 maart

BENNEKOM - Maar bovenstaande figuren zijn niet te kiezen als Tweede Kamerleden, hoewel het heel verfrissend zou zijn als de Keltische muziek van de Bennekomse ‘The Coincidences’ eens in de Tweede Kamer zou klinken. Op woensdag 17 maart treden The Coincidences op in de Irish pub Flannagan’s, tussen de verschillende rondes van de pubquiz die gehouden wordt ter gelegenheid van St. Patrick’s Day. Wie mee wil doen met de pubquiz, kan zich opgeven via de facebookpagina van Flannagans. Meegenieten van de Keltische klanken kan door de livestream te volgen, via http://www.twitch.tv/flannagans.

Flannagans in Ede is de plek waar het voor The Coincidences allemaal begon. Dat is een extra reden om met veel plezier een optreden te geven op 17 maart, dat via livestream te volgen is. St. Patricks’s Day is de nationale feestdag van Ierland.

Ooit kreeg Saint Patrick (toen nog geen Saint) de opdracht van de Paus het heidense Ierland te bekeren. Volgens een legende gebruikte hij de ‘shamrock’, een op klaver lijkend plantje om de goddelijke drie-eenheid te symboliseren. Het plantje is nu nog een embleem voor Ierland, naast natuurlijk de harp en de Guinness!

Veel Ierse liederen gaan over moeilijke tijden (als land en persoonlijk), maar ook over hoop en elkaar vasthouden; dat in combinatie met de vaak vrolijke melodieën maakt deze muziek extra geschikt in deze tijden. The Coincidences steken met hun livestream-optreden de noodlijdende Horeca een hart onder de riem, in het bijzonder natuurlijk hun ‘geboortegrond’ de Irish pub Flannagans.

Overal ter wereld waar Ieren wonen wordt St. Patrck’s Day uitbundig gevierd! Ook in Ede dus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden