<p>Marjo Mosch en Liane Vissers van &rsquo;t Hof, initiatiefnemers namens de Soroptimistenclub Bennekom & Beekdal, van &lsquo;De Vrouwenquiz&rsquo;&nbsp;</p>

Marjo Mosch en Liane Vissers van ’t Hof, initiatiefnemers namens de Soroptimistenclub Bennekom & Beekdal, van ‘De Vrouwenquiz’ 

(Foto: )

Internationale Vrouwendag vieren

Zo ongeveer elke dag is tegenwoordig een bijzondere dag, waarop wel ergens ter wereld aandacht wordt gevraagd voor iets wat kennelijk aandacht behoeft Moederdag, vaderdag, secretaressedag, enzovoorts. Op maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Wie zullen daar enthousiaster aandacht aan besteden dan de vrouwen van de internationale vrouwenorganisatie de Soroptimistenclubs?

Door Wout Schotsman

Bennekom - Internationale Vrouwendag staat altijd in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. De datum verwijst naar de eerste staking door vrouwen, op 8 maart 1908, in New York, gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. In 1910 werd voorgesteld 8 maart uit te roepen tot Internationale Vrouwendag. Pas toen op 8 maart 1917 weer een vrouwenstaking uitbrak in de textielindustrie, deze keer in het Russische St. Petersburg, werd in 1921 besloten 8 maart definitief tot Internationale Vrouwendag. te benoemen.

Het thema

Het specifieke thema is dit jaar: ‘Invloed met impact’. De bedoeling is positiviteit uit te stralen. Vrouwen spelen een sleutelrol in het uitdragen van positiviteit. Dit jaar denken de dames in kansen, uitdagingen en mogelijkheden. De Soroptimistenclub Bennekom & Beekdal kiest dit jaar noodgedwongen voor online activiteiten. Bijeenkomen kan nog niet. De activiteit van dit jaar is “De Vrouwen Quiz, door vrouwen, voor vrouwen en over vrouwen.” Deelname kost 10 euro en die bijdrage is bedoeld voor 2 doelen, die vrouwen ondersteunen.

De Quiz

De 1e ronde gaat over vrouwen in de geschiedenis; de 2e ronde over wereldberoemde vrouwen, de 3e ronde over vrouwen in sport en muziek en de 4e ronde over vrouwen en het soroptimisme. ‘Bennekom & Beekdal’ organiseert de quiz en hoopt op enthousiaste deelnemers uit het hele land. De quiz wordt gehouden op maandagavond 8 maart van 19.45 uur tot 21.00 uur. Aanmelden kan via: https://www.bennekomenbeekdal.com/quiz.

De 2 doelen

De 10 euro die de deelname aan de quiz kost is voor 2 doelen: ‘Menstruatie-armoede’, voor vrouwen die zich geen mandverband kunnen veroorloven en ‘Cycle out of Poverty’ om vrouwen en kinderen in Kenya en Oeganda aan een fiets te helpen.

Mannen ook!

Marjo Mosch en Liane Vissers van ‘t Hof zijn de organisatoren. Zij hopen op veel deelnemers. Zekerheidshalve schrijven de dames: “Mannen zijn natuurlijk ook van harte welkom”. Dat kan haast niet los staan van de hierboven genoemde kansen, uitdagingen en mogelijkheden, waarin de dames dit jaar denken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden