<p>Mahan Eslami (rechts), oprichtster van &#39;Delen smaakt beter&#39;, bezig met het bereiden van maaltijden.&nbsp;</p>

Mahan Eslami (rechts), oprichtster van 'Delen smaakt beter', bezig met het bereiden van maaltijden. 

Delen van (solidariteits-) maaltijden

De 40 dagen voor Pasen hebben voor religieuze groeperingen een bijzondere betekenis. Ze heten ook wel de Vastendagen. Het vasten is wat in onbruik geraakt, maar de betekenis ervan wordt nog zo goed mogelijk in leven gehouden: bezinning en solidariteit.

Door Wout Schotsman

Bennekom. In het kader van die 40 dagen vastentijd organiseerde de ‘Werkgroep Sobere maaltijd’ al heel wat jaren een sobere maaltijd. onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Bennekom. De coronatijd maakt veel dingen onmogelijk, samen van deze ‘sobere maaltijd’ genieten dus ook. Steeds weer weten mensen alternatieven te vinden. De Werkgroep is een samenwerking aangegaan met het Wageningse initiatief ‘Delen smaakt beter”.(www.delensmaaktbeter.nl) Mensen kunnen een verse, niet sobere, maaltijd bestellen, die op vrijdag 26 februari wordt bezorgd. Door zo’n maaltijd van 15 euro te bestellen, wordt meteen nog een maaltijd besteld, maar dan voor iemand die woont in het AZC Wageningen of die gebruik moet maken van de Voedselbank Neder Veluwe. Vrouwen met een migratieachtergrond bereiden de maaltijden.

Meedoen?

Tot 20 februari kunnen mensen zich aanmelden voor zo’n maaltijd en wel op de volgende link: https://forms.gle/h2gvx9wR2kTjej6W6. Deze link kan ook aangeklikt worden via de website van de Raad van Kerken Bennekom: www.rvkbennekom.com en dan kiezen voor het item ‘samendoen’. Daarna krijgt de aanmelder een betalingsverzoek voor de 15 euro.

Ontmoeten

Gezamenlijk de maaltijden nuttigen kan nu natuurlijk niet.. Dan maar weer gekozen voor het digitale alternatief: op vrijdag 26 februari is er om 20.00uur een online ZOOM bijeenkomst. De oprichtster van ‘Delen smaakt beter’, Mahan Eslami zal vragen beantwoorden en vertellen over haar ervaringen en nieuwe projecten. Iedereen is hierbij van harte welkom, ook al is er geen maaltijd besteld. Op het aanmeldingsformulier kan de belangstelling voor de ZOOM bijeenkomst aangegeven worden. Dan wordt de link naar de ZOOM bijeenkomst verzonden.

Als digitaal aanmelden niet lukt kan een e-mail verstuurd worden aan nicolebischoff60@gmail.com of kan gebeld worden naar 0318 – 417377. Dan natuurlijk wel even aangeven hoeveel maaltijden worden besteld, op welk adres bezorgd moet worden, wat het telefoonnummer is en of er de wens is de ZOOM-bijeenkomst bij te wonen.

Ede had in de 50-er en 60-er jaren een wethouder die voor van alles een oplossing had, onder het motto: “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.” Prachtig te zien dat in de coronatijd die werkwijze steeds vaker plaatsvindt.

Als u meedoet, maakt u kennis met ‘Delen smaakt beter’. Bevalt dat goed en wilt u de doelstelling ondersteunen, neem dan een abonnement. Solidariteit blijft niet beperkt tot de 40 vastendagen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden