Foto:

Column door het boertje: Uit het dorp

De ijsmeesters van de Bennekomse IJsbaan hebben zich ingewikkelde discussies over onderlinge afstanden bespaard. Een rondje Bennekom achter het spandoek ‘trots op de boer’ zat er de afgelopen dagen niet in. Wel iets jammer natuurlijk want zulke mooie kansen komen niet vaak. Ondanks dat bleek een dorp in de sneeuw een hoop bekoringen te hebben. Bos en uitzicht in het Binnenveld trokken een hoop volk. Meer wandelaars dan trekkers in de Kraats 2021.

Met de nieuwbouw aan de overkant van de tramhalte is het net een bietje als met het kabinetsbeleid. Steeds lekt er iets uit waar van je nog niet officieel weet of het waar is. Zeker is in ieder geval dat de doorgang van voor naar achter blijft bestaan. Maar, naar het schijnt, niet op dezelfde plek. Sterker nog: juist helemaal aan de andere kant. In de buurt van, zeg maar, het carillon. Als dat door gaat zal het met de drukte op de halte hier wel even stukje minder worden. En in die nieuwe doorgang komen misschien dan ook nog winkels. Plus een plek voor het Bennekoms Kamertje hoorde ik al zeggen.

Toevallig zag ik gisteren het nieuwe Oud-Bennekom informatiebord over de in 1943 neergestorte Amerikaanse vlieger naast het al bestaande monument in de Kraats. Aan de Krommesteeg, bij het begin van de Harnsesteeg. Er staan nu 3 van die borden in het dorp. Bij het begin van de Oude Begraafplaats, over monumentale grafstenen, naast de rotonde op de Molenstraat omdat daar de Rikamolen stond en dan nu ook deze. Een mooi loopje voor Bennekommers die er eens op uit willen. Bij het bord van de vlieger is een mooi rustplekje bovendien.

De huizenverkoop blijft een enorme vetpot. Soms zie je huizen die in een week weg zijn waarna er wekenlang plankjes voor staan met het woordje ‘verkocht’ er op. Gratis reclame die altijd opvalt. Voor ondernemers in dorp gelden officieel regels en reclamebelasting. De zet-maar-neer borden op de stoep leidden tot overdaad en dat moest gereguleerd worden. Even later kwam het zover dat mondkapjes op tramhaltes werden ingevoerd. De torenklok van de Oude Kerk loopt voor.

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen... 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden