Foto: Sport-Shots.nl Erik Mulder

Fortuna iets te sterk voor DVO

Bij DVO begon dit keer Chris van Haren op de bank en hij zag zijn ploeg aanvankelijk veel moeite hebben om onder de druk van Fortuna uit te komen. De rood-witten speelden aanvallend over het algemeen iets soepeler, maar ook zij benutten de kansen nauwelijks, waardoor het na de openingsgoal van Robbe de Wit pas 1-2 stond na acht minuten.

BENNEKOM - Daan Preuninger scoorde direct tegen en beet zich daarna weer vast in Gertjan Meerkerk. De sleutel tot de winst voor Fortuna lag in dit onderlinge duel, want Meerkerk had het lastig tegen de international, die met zijn atletische vermogen ook nog Harjan Visscher kon ondersteunen bij diens mooie duels met Koen van Roekel. Uiteindelijk ging Preuninger dik verdiend met de Praxis Player of the Match-bokaal aan de haal.

Na de 1-5 door Lieneke Pries zag het er niet best uit voor de thuisploeg, maar plotseling begon het aanvallend wat beter te lopen. Drie Bennekomse goals op rij brachten DVO terug in de wedstrijd en met zijn tweede zorgde Meerkerk voor 6-7. Zijn Delftse tegenhanger Nik van der Steen was beter op dreef, al kreeg hij ook wel een stuk meer aanvalstijd. De schutter scoorde vijfmaal voor rust, waaronder de 8-11. Dat was de ruststand, omdat de 9-11 van Meerkerk werd afgekeurd wegens te fel duelleren door Van Roekel onder de korf.

De eerste goal na rust was alsnog voor Meerkerk, maar weer liep Fortuna uit naar een verschil van vier via tweemaal Preuninger. Pries leek met de 8-13 voor een voorlopige knock-out te zorgen, maar opnieuw counterde DVO over Daniëlle Boadi en Scherrenburg.

Naast de komst van Van Haren werd ook Lois Bakker gebracht voor wat aanvallende impulsen en zij beloonde dat met twee treffers in de slotfase, waaronder de aansluitingstreffer op 16-17.

Het bleek niet genoeg voor de winst. Ard Korporaal en Damien Folkerts verlosten Hoek van Van Ofwegen door hun van een blessure herstelde topdame naar het andere vak te halen. Daar kon ze met een goede doorbraak eerst Michelle van Geffen in staat stellen om de belangrijke 16-18 te scoren en even later schoot ze zelf 17-20 binnen. Met zijn tweede rake vrije bal op rij gooide Harjan Visscher het duel in het slot. Hoek zag het vanaf de bank gebeuren: ze liep tegen een wat gemakkelijk gegeven groene kaart aan na een duel in de bal met Renée van Ginkel.

Zaterdag 20 februari speelt DVO/Accountor thuis tegen Dalto/Klaverblad verzekeringen. De aanvang van de wedstrijd is om 19.30 uur.

Kijk voor meer informatie op de website.

www.dvo-korfbal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden