Jan en Trudeke van Eck
Jan en Trudeke van Eck (Foto: Carola van Ruiswijk)

Een chocoladehart voor hartelijke mensen!

BENNEKOM - Het is inmiddels traditie: op of rond Valentijnsdag deelt het CDA Ede een traktatie uit aan mensen die - op wat voor manier dan ook - hun beste beentje voorzetten. Eva van Drie, Annuska Jaspers en Jan en Trudeke van Eck kregen dit jaar een chocolade hart:

Eva van Drie is de beheerder van de Bennekom Facebook. De Facebookpagina betekent veel voor het dorp. Verloren sleutelbossen, weggelopen honden, mensen die hulp en ondersteuning aanbieden, van alles kom je tegen op de Facebookpagina.

Annuska Jaspers is eigenaar van creatief centrum Create Wise. Zij wil haar ruimte inzetten om iets te betekenen voor mensen die in deze lockdown zich alleen voelen of vastlopen. "Ik werk aan een grote burgeractie waar we nu en straks, na corona, de vruchten van plukken. Dat mensen weten dat ze er niet alleen voor staan."

Jan van Eck woont in het Binnenveld en houdt met wat buurtbewoners het monumentje van de omgekomen Amerikaanse piloot Dolor Martin bij. Ze wieden onkruid, ruimen afval op en houden de plek netjes. Jans vader hield tijdens de oorlog een dagboek bij, daar heeft Jan uit voorgelezen op de Kraatsschool. We hebben mensen nodig die onze geschiedenis levend houden en onder de aandacht brengen bij jongere generaties.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden