<p>Marieke v.d. Kolk (r) overhandigt de cheque aan Frits Mutsaers (Foto: Liliane Fonds).</p>

Marieke v.d. Kolk (r) overhandigt de cheque aan Frits Mutsaers (Foto: Liliane Fonds).

Cheque voor Liliane Fonds

Afgelopen maand bood Albert Heijn in Bennekom het Liliane Fonds de gastvrijheid een statiegeldactie te houden voor Sempeta uit Kenia en in zijn persoon voor duizenden andere kinderen met een handicap in de armste landen van de wereld.

BENNEKOM - Sempeta droomt ervan chirurg te worden. Het Liliane Fonds gelooft in zijn droom en steunt hem. Covid19 heeft veroorzaakt dat kinderen in Kenia niet naar school kunnen, dus ook Sempeta niet. Hij kan momenteel niet op school werken aan zijn toekomstdroom en zit noodgedwongen thuis bij zijn moeder.

Het totaalbedrag van de actie, 490 euro, is juist nu extra welkom om de voorzieningen te steunen in de thuissituatie van de kinderen die niet naar school kunnen.

Lokale partners van het Liliane Fonds in Afrika, Azië en Latijns-Amerika regelen al veertig jaar goede medische zorg, revalidatie, de juiste school en begeleiding naar werk en inkomen. Ze bouwen aan het zelfvertrouwen van de kinderen en leren henzelf, hun familie, de gemeenschap, maar ook overheden, de rechten kennen van mensen met een handicap.

Marieke van der Kolk van Albert Heijn overhandigde aan Frits Mutsaers van het Liliane Fonds de cheque met de opbrengst van de statiegeldactie.

Kijk voor meer informatie op www.lilianefonds.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden