<p>Boertje Bennekom</p>

Boertje Bennekom

(Foto: Gert Budding)

Uit het dorp: Column door het Bennekomse boertje

Als ik onder de pet deur kijk is er, ondanks alle dingen die niet mogen, nog van alles te beleven in de Dorpsstraat van Bennekom. Dat begon al een paar dagen voor het nieuwe jaar toen er ineens een aankondiging op de afhaaldeur van China Garden hing, dat de boel vanwege een welverdiend pensioen gesloten wordt. Weer een echte Bennekomse zaak die verdwijnt, want er komt geen opvolging. Hoe de boel er straks wel uit gaat zien weten we nog niet. Het spul is verkocht en de koper wil het verhuren wordt gezegd. En dan zou je vroeger meteen aan een goed café denken. Of een Oud Postkantoor, maar dan midden in het dorp. Met gratis oordopjes voor wie op een terras niet graag naar een carillon luistert.

Op de hoek van de Kerkstraat stopt de beddenzaak van Baars, ook al een jarenlange Bennekomse zaak. Voor Baars zat daar Alblas met radio’s en andere elektronica. De eerste steen van zoon Wim zit nog in de muur bij de voordeur aan de Kerkstraat. In het benedenstuk van de winkel kon je platen kopen voor op de pick-up. Minder keus dan bij Pols in Ede of Dodewaard in Wageningen, maar toch. Het kon toch maar. Hier dient zich nu een mooie kans aan om, met een achterommetje om het reisbureau, ons aller Kijk en Luistermuseum door te trekken tot de Dorpsstraat. Dat zou wat moois geven! Met zulke grote ramen kun je de mensen van alles laten zien, direct van de straat.
Een leuke verrassing is de stalling van een snelle motorboot in de oude brandweerkazerne aan de Bergakkerweg. Het is geen blusboot zou je zeggen. Misschien dat de Bennekomse brandweermensen, net als de collega’s in Amsterdam, bij gaan klussen tussen de brandweerakkefietjes door?

Op oudejaarsdag overleed iemand die van mij nog best wat jaartjes mee had gemogen. Met eerbied gedenk ik daarom tante Jannie, haar hele leven lang Bennekomse en in haar jonge jaren graag boven op een paardenrug te vinden. Haar medailles van de Harsloruiters kon je pas nog in het Bennekoms Kamertje zien. Belangstellend en zorgzaam. Geen slechte eigenschappen…

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden