[aangeboden door Verkeersschool Wesseldijk] Met faalangst je rijbewijs halen? Via een goede rijschool in Ede kan dat


Foto:
aangeboden door Verkeersschool Wesseldijk

Met faalangst je rijbewijs halen? Via een goede rijschool in Ede kan dat

Faalangst hebben is iets dat iedereen kan overkomen. Daarom is het echter niet minder vervelend. Faalangst uit zich vooral als er een belangrijk moment zit aan te komen. Een moment waarop er even gepresteerd moet worden. Helaas is het moeilijk om aan dit soort momenten te ontkomen in het leven. Een rijexamen is typisch zo’n gelegenheid waar mensen met faalangst tegenop kunnen zien. Niet omdat ze niet goed kunnen rijden, maar simpelweg omdat ze vrezen dat ze het op het moment suprême laten afweten. Als je dit op de een of andere manier herkent, is het verstandig een rijschool in Ede te zoeken die leerlingen zoals jij goed begeleidt. 

Of zoek een rijschool uit Ede die het serieus neemt

Een rijschool selecteren die zegt leerlingen met faalangst te kunnen begeleiden is één ding, maar hoe weet je nu of deze rijschool hier echt in gespecialiseerd is? Het is belangrijk dat je je goed laat informeren door zo’n rijschool. Essentieel is dat men een of meerdere instructeurs heeft die zijn opgeleid om mensen als faalangst op doortastende wijze te kunnen begeleiden. 

Hoe verlopen lessen met leerlingen met faalangst?

Als je een rijschool uit Nijmegen met instructeurs vindt die een cursus of opleiding hebben gevolgd over hoe om te gaan met faalangst, dan hebben zij bepaalde technieken en methoden opgedaan. Deze vertalen zich in leerstijlen die voor jou prettig werken. Dit moet ertoe leiden dat je rijlessen op een aangename manier verlopen, dus zonder druk of haast. Tijdens de rijlessen wordt op een gegeven moment al uitgebreid vooruitgeblikt op het examen dat er uiteindelijk aankomt. Daarover lees je hieronder meer. 

Wat je moet weten over het examen

Als je je theorie-examen hebt gehaald en je tijdens de rijlessen een goed niveau laat zien, dan kun je in overleg met je rijschool uit Ede binnenkort je rijexamen gaan doen. Bij een faalangstexamen kun je er rekening mee houden dat deze in totaal ongeveer tachtig minuten duurt. Daarvan ben je gemiddeld vijfendertig minuten echt aan het rijden. De overige tijd kun je gebruiken om rust in te bouwen. Het een en ander staat onder begeleiding van een examinator die speciaal voor deze gelegenheden is opgeleid. Omdat dit een examen is dat wat meer tijd in beslag neemt zullen de kosten bij het CBR iets hoger uitvallen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden