Landschapsfilms met live muziek


<p>Samen naar de fotolocatie? De journalist komt per auto, Ellen Bouter wandelt en Erik Woltmeijer fietst&hellip;</p>

Samen naar de fotolocatie? De journalist komt per auto, Ellen Bouter wandelt en Erik Woltmeijer fietst…

(Foto: )

Landschapsfilms met live muziek

Voor de ruim 10.000 bezoekers van de Woest & Bijster wandel- en fietsroutes 2018 kwam er geen Woest & Bijster 2020. Wel hebben ze kunnen genieten van een 2-tal experimenten ‘Woest & Bijster – tussentijds’ van de 4 die gepland waren ter voorbereiding van ‘Woest & Bijster XL’ in 2021. Hoe nu verder?

Bennekom - Van de 4 geplande experimenten is er één wegens corona doorgeschoven naar 2021. Twee hebben al plaatsgevonden: op Landgoed Quadenoord werden 2 kunstobjecten opgebouwd en op Landgoed Oorsprong was er een natuurwandeling waarin de wandelaars werden geconfronteerd met op de Oorsprongbeek geïnspireerde muziek. Op 12 december volgt het laatste experiment ‘Het filmhuis’ in het Akoesticum.

Tussentijd

Woest & Bijster is een evenement dat om de twee jaar plaatsvindt. Het jaar 2020 zou dus aan de beurt zijn voor de volgende versie. Toen de gemeente Ede er een ‘evenement XL’ van wilde maken, werd besloten 2020 te gebruiken voor ‘tussentijdse’ experimenten, om de organisatie goed voor te bereiden, te verstevigen en om het publiek erbij betrokken te houden.

Tussentijd is een geheimzinnig woord dat veel aangetroffen wordt in science fiction- en fantasy-romans. Een niet te definiëren tijdspanne tussen 2 momenten waarin van alles kan gebeuren. Ellen Bouter, Pieter Jongsma en Roeland van der Wall Repelaer, de onvermoeibare trekkers van Woest & Bijster, zouden zichzelf niet zijn als ze zo’n tussentijd ongebruikt voorbij zou laten gaan. Vandaar dus 4 activiteiten ‘Woest & Bijster – tussentijds’. Met onverwoestbaar optimisme wordt ervan uitgegaan dat wandelaars en fietsers er in de periode augustus, september, oktober van 2021 weer op uit mogen en zich laten leiden door de fraaie Woest & Bijster - routes.

Tussentijds 4

In Oosterbeek had Woest & Bijster al samengewerkt met componist Erik Woltmeijer. Toeval bestaat vast niet. Er werd al nagedacht over de invulling van het 4e experiment van Woest & Bijster tussentijds, met landschapsfilms in De Smeedplaats in Bennekom. Erik Woltmeijer werd gevraagd muziek te schrijven bij door Barend Hazeleger gemaakte natuurfilmpjes, gemaakt in de coronatijd. Hij vertelde daarover aan Woest & Bijster en plotseling was er een helder idee over Woest & Bijster tussentijds nr. 4! Wegens de coronamaatregelen is het Filmhuis verplaatst naar het Akoesticum in Ede, waar meer ruimte beschikbaar is.

Het programma

Op 12 december 2020 zijn er 3 voorstellingen van ‘Homo Naturalis’, filmbeelden van Barend Hazeleger, met muziek van Erik Woltmeijer en Remco de Kluizenaar. Hun muziek is niet onder de filmpjes gemonteerd, maar wordt live uitgevoerd. De voorstellingen vinden plaats in het Akoesticum , om 18.30 uur / 20.00 uur en 21.30 uur. De tickets kosten 10 euro. Reserveren is noodzakelijk, via www.woestenbijster.nl.

Wout Schotsman

In 2021 de natuur in, dit jaar naar live muziek en natuurfilms

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden