Uit het dorp


<p>Boertje Bennekom</p>

Boertje Bennekom

(Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

Column door het boertje

Achter op de oliebollenkraam staan oude Bennekomse foto’s. Een leuke nieuwe mode op het Van Slootenplein. Sommige foto’s, zoals van de hele oude Oranjeschool zeggen de mensen bar weinig. Maar nu staat er juist op de oliebollenkraam ineens een hele aparte: een foto van Boekelo voor de restauratie van 1949 zoals je maar weinig ziet. Een hevig mooi exemplaar en ook nog haarfijn scherp. Ook die ernaast, van randje Bart van Elstplantsoen, ongeveer waar nu de lege winkel naast de plus is, mag er wezen. Als je met de rug naar de Lidl op de oliebollenkraam kijkt zie je ze zo. Ook bij de posters voor de feestmaandactie van de OVB zijn ze op de nostalgische toer. Op die foto kun je 

zien hoe leuk,mooi en vriendelijk de geveltjes er in dorp uit zagen toen ik klein was. Van de Eye Wish tot Mekking. Bennekom ons Dorp.

De brandweerkazerne schiet mooi op. Bij de deuren zitten zelfs stoplichten. Zonder oranje, want het is bij de brandweer gaan of niet-gaan. Aan de achterkant vlak bij Geels zit gelukkig ook een toegangsdeur. Zo kan Erik Mekking al net voor het alarm z’n pak aantrekken en iedereen op tijd naar binnen laten.

Toch weer grote commotie over de nieuwe plannen voor een zonnepark in een hoek van de Lange Rijnsteeg. Er moet eerst inspraak komen vinden ze in de raad. Bang als ze zijn de vingers te branden. Boomkwekerijen die overal het uitzicht beïnvloeden mogen wel, zonneparken is iets anders. Apart is dat even verderop aan de Lange Rijnsteeg allemaal huizen worden gebouwd. Daardoor kun je nu ook een stuk slechter richting Greb kijken en verdwijnt het open gebied als sneeuw voor de zon. Wat moet je dan vinden als een eigenaar-boer van het land 500 meter verderop iets nieuws met zijn grond wil proberen? Vroeger had OBK jarenlang hun oefenlokaal aan de Schapenoordsweg. Toen werden er vlakbij, aan de Edeseweg, appartementen gebouwd Meteen begonnen mensen die daarin gingen wonen te klagen over het lawaai bij OBK. De muziek klonk door op het balkon. Kip en ei noemen ze dat.

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden