Lichtpuntjes in donkere dagen


Foto:

Lichtpuntjes in donkere dagen

De sfeer van de Fair

Het was natuurlijk altijd al zo, maar in dit coronajaar lijkt het allemaal erger. Het was in deze tijd van het jaar nog donker als je naar je werk ging en alweer donker als je thuiskwam; net alsof het de hele dag niet licht was geweest. Nu werk je thuis, bijna de hele dag met licht aan boven je bureau. Zo langzamerhand begint somberheid de baas over je te spelen. Hoog tijd dat je iemand ontmoet, zo'n onverbeterlijke optimist, die altijd lichtpuntjes ziet! Iemand als de bestuursleden van de Stichting Dickens Fair bijvoorbeeld. Zaterdagmorgen al vroeg, de dag was nog wat mistroostig, waren ze bezigheid het Bart van Elstplantsoen te versieren met letterlijke lichtpuntjes. Overdag al leuk, en 's avonds extra: zie bovenstaande foto!

Kerstgroen en Stroomkast

We zijn het zo gewend tijdens Dickens Fair: een paar keer de Dorpsstraat op en neer; hier en daar iets kopen, natuurlijk iets warms eten en drinken. Al is het koud in de Dorpsstraat, dan voelt het toch warm en gezellig. Het bestuur van de Dickens moeten er niet aan denken dat een overvolle Dorpsstraat een besmettingshaard wordt. Geen fair dus, maar wel sfeer! Deze week zijn 2 grote, versierde, kerstbomen geplaatst in het centrum; volgende week komen er ook nog 75 kleine kerstbomen in de Dorpsstraat. Grote klasse. Onlangs is in het Bart van Elstplantsoen een stroomkast geplaatst waar organisatoren van evenementen gebruik van kunnen maken, zoals Vlegeldag, Koningsdag, Dickens Fair Die dragen natuurlijk ook bij in de kosten.

Samen houden we Bennekom gezellig!

Het zou toch fantastisch zijn als in de komende weken iedereen die langs of door het Bart van Elstplantsoen komt, denkt: "Hé! Lichtpuntjes!" en daar dan heel vrolijk van wordt. Bovendien: het is nog maar vier weken... Dan is het weliswaar winter maar dan worden al wel de dagen elke dag weer langer dan de vorige dag!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden