<p>Rob van Wonderen, voorzitter van de Bennekomse Ondernemers, poseert achter zijn fraai ingelijste anticorona-baliescherm, met een Cadeaubon.</p>

Rob van Wonderen, voorzitter van de Bennekomse Ondernemers, poseert achter zijn fraai ingelijste anticorona-baliescherm, met een Cadeaubon.

(Foto: )

750 Cadeaubonnen van 10 euro

Bennekom is kennelijk een fijn dorp. Nieuwkomers tonen nog een zekere verbazing. ‘Vriendelijke mensen die Bennekommers. Ze groeten elkaar op straat. Een leuk centrum ook!’ Bennekommers die al enkele decennia in Bennekom wonen, reageren wat flauwer. Niets went zo snel en niets is zo snel ‘gewoon’ als vriendelijkheid en gezelligheid. Het went ook snel om niet het dorp uit te hoeven om je boodschappen te doen en er kan zelfs nog aan funshoppen gedaan worden en aan kroegtijgeren en terrashangen.

Door Wout Schotsman

Bennekom. Toch is dat alles niet zo gewoon. Er moet wel voor gewerkt worden. Ruim 60% van de Bennekommers is betrokken bij dorpsactiviteiten. Bij evenementen als Vlegeldag, Dickens Fair, Kinderdorp, Kinderkunstfestival, Bennekoms Lekker, het Bennekoms Oktober Feest en de enorme hoeveelheid verenigingsactiviteiten, van kerkgang tot voetballen, van gymnastiek tot de Historische Vereniging Oud Bennekom.

Voor veel van die activiteiten is ondersteuning nodig, van vrijwilligers, van ‘handjes’ tot financiering, dus ‘centjes’. Daarop worden de plaatselijke ondernemers het eerst aangesproken. Er wordt wat gesponsord in Bennekom! De Bennekomse ondernemers voelen zich medeverantwoordelijk voor dorpsactiviteiten als Vlegeldag, DickensFair, Koningsdag enz. Daarvoor moeten ze dan ‘hun’ Dorpsstraat van Van Slootenplein tot Bart van Elstplantsoen, van Muziektent tot Monument, steeds weer een of meer dagen afstaan. En er nog geld in steken ook! Kortom, dat Bennekom een fijn dorp is, jawel, maar dat gaat niet vanzelf, maar dat maken we er samen van!

Koop lokaal!

We praten erover met Rob van Wonderen. Iedereen merkt ergens iets van de coronacrisis. Voor de een is dat gewoon vervelend, voor de ander is het zijn inkomen en een derde wordt ziek. Dit jaar is er zoveel niet doorgegaan. Het Bennekoms nieuwsblad had gevuld kunnen worden met annuleringsberichten. Dit jaar, na alles wat gecanceld is, nu ook nog geen Sinterklaasintocht, geen Dickens Fair. Daarom heeft de Stichting Ondernemersfonds Bennekom Centrum besloten een eindejaarsactie te houden, om al dat gemis een beetje te compenseren. Motto: Wees loyaal, koop lokaal. Daarmee helpen we Bennekom een fijn dorp te blijven.

De actieformule

Bij elke aankoop van 15 euro of meer krijgt de klant een deelnamekaart, waarop naam en adres worden ingevuld. De deelnamekaart, een soort lot, inleveren bij alle centrumondernemers, en elke week, 5 weken lang, worden daaruit 150 deelnamekaarten getrokken. Die 150 deelnemers krijgen per post een Cadeaubon toegestuurd, die t/m 31 maart 2021 bij elke Bennekomse winkelier verzilverd kan worden.

De prachtige bloembakken zijn uitgebloeid, maar de gezellige kerstbomen komen. Er kan in deze sobere feestmaand in Bennekom toch lekker gewinkeld worden. Ja, Bennekom is een fijn dorp!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden