Foto:
aangeboden door Sweetlivingshop.nl

De mooiste woontrends voor het najaar

De herfst is aangebroken in Nederland en dat valt te voelen. De temperatuur begint steeds meer te dalen, terwijl het ook vaker regent. Bovendien wordt het een stuk eerder donker buiten. Al deze factoren zorgen ervoor dat we op het moment bijna alleen nog maar binnen in huis zitten, in de tuin wil je natuurlijk niet al te veel tijd meer besteden vanwege het weer. Doordat we steeds meer binnen zitten kunnen we heerlijk lang aan tafel zitten te genieten van de avondmaaltijd. Vervolgens kruipen we knus en gezellig op de bank om onze favoriete televisieprogramma’s te kijken. Het wordt dus ook zeker weer tijd om je woning gezellig te maken. Dat kun je doen met de herfst woontrends van dit jaar. Hieronder zullen een paar trends geïntroduceerd en uitgelegd worden.

Natuurlijke materialen

De afgelopen tijd zagen we al steeds meer natuurlijke materialen verschijnen in de interieurs in Nederland, maar dat zal tijdens het najaar alleen maar meer worden. Hierbij kun je onder meer denken aan leer en jute, maar ook brons en marmer passen perfect bij de herfst. Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van hout, mogelijk door houten accessoires te plaatsen in je interieur. Een pompoen hoort bij de herfst dus past ook zeker perfect in het najaar stijl. Wil je geen echte pompoen kopen? Koop dan een canvas schilderij waarop een pompoen is afgebeeld! Natuurlijk kun je ook voor een ander soort woondecoratie kiezen, maar houd de natuurlijke materialen dan wel in je achterhoofd.

Hou het klein (of toch niet)

Vervolgens is het tevens aan te raden om de veranderingen in je interieur niet al te groot te maken. In principe zullen een paar kleine aanpassingen al een groot effect hebben op de look van je woning. Desondanks kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het juist wel echt groot aan te pakken. Als je daadwerkelijk die wow-factor wilt behalen in de herfst, dan kan dit op een aantal manieren. Zo kun je de muur een nieuwe kleurtje geven, maar ook een nieuwe bank zal een grote rol spelen. Een groot schilderij aan de wand zal ook zeker een eyecatcher worden. Natuurlijk moet het schilderij wel passen bij de stijl waarvoor je gaat. 

Warme kleuren

Bovendien zul je naar alle waarschijnlijkheid tijdens de herfst wat meer warme kleuren gaan gebruiken in je interieur. Buiten zal het steeds kouder worden, maar binnen zal er juist meer warmte uitgestraald worden. Dit kun je doen met behulp van aardse en donkere kleurtjes. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan bruine kaarsenhouders en zwarte kussens. Ook goud en beige passen perfect bij deze woontrend voor het najaar. Dit is dus een palet dat bestaat uit warme kleuren, wat een luxueuze en knusse uitstraling zal creëren in je huis. Een dieren schilderij waarop koeien zijn afgebeeld past hier overigens perfect bij. Dit is namelijk het geval aangezien het verstandig is om wit te gebruiken als basiskleur. Op deze manier zal het geheel niet te zwaar worden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden