<p>De tuin is in herfsttooi. Hij heeft materiaal geleverd voor het bloemschikken maar er is nog veel moois over!</p>

De tuin is in herfsttooi. Hij heeft materiaal geleverd voor het bloemschikken maar er is nog veel moois over!

(Foto: )

Bloemschikken in de wijk

BENNEKOM - Alle ingrediënten waren aanwezig voor een prachtig herfstfeest in de Hovenbuurt. Het was al een paar weken herfst. De dahlia's en de herfstasters stonden volop in bloei. De paardenkastanjes lagen vrolijk te glanzen in de zon. De klimophagen in de buurt konden welwillend wat twijgen afstaan. Hier en daar waren herfstig gekleurde bladeren te vinden. Pompoenen en kalebassen toonden grillige vormen en prachtige kleuren...

Het is zaterdagmiddag. Op de kruising van de Breehoven en de Langhoven staan aan twee kanten van de weg tafeltjes klaar met allerlei bloemschikmaterialen. In de Hovenbuurt gebeurt nog wel eens wat. Enige tijd geleden was er de actie 'Heel Hoven bakt'; vandaag is het 'Heel Hoven schikt'. Het is Bloemschikken in de wijk, op de stoep bij Trees (Smit). Het is de bedoeling herfststukjes of boeketjes te maken voor jezelf of voor iemand die je lief is. Het is zelfs de bedoeling wat leuks te maken voor de nieuwe buren, de bewoners van het Mooi Leven Huis.

Tot kwart voor drie is het mooi weer met zelfs zo nu en dan momenten met zon. Om drie uur zal de activiteit beginnen. Die begint ook echt, maar de regen ook. Altijd handig een opa met een grote auto en een parasol die ook als reuzenparaplu gebruikt kan worden. Onder de parasol wordt driftig gewerkt aan herfststukjes op basis van rieten ringen of ringen van oasis (steekschuim). Oma's, moeders en kinderen zijn creatief bezig en roepen voortdurend de hulp in van bloemschikster Trees Smit. Ach, de regen deert nauwelijks en er worden mooie stukjes gemaakt. De makers hebben ongetwijfeld schik.

Zo'n buurtactie betekent meer dan nu even plezier hebben met elkaar. Je leert er ook wijkgenoten kennen die er 30 á 40 jaar wonen, zegt Trees vrolijk, terwijl ze steeds weer creatieve oplossingen aandraagt voor gelegenheidsbloemschikkers. Ondanks de regen.. een geslaagde middag!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden