Eerste Repair Café in de Ontmoeting druk bezocht

Tegen 10 uur was er op 12 september een wat gespannen sfeer in De Ontmoeting. In de ‘kerkzaal’ waren de reparatietafels opgebouwd. De reparateurs hadden allemaal hun specifieke gereedschap keurig klaar liggen. De eerste kop koffie was gedronken. Het enige dat nog ontbrak: klanten!

BENNEKOM - Dat was een half uur later heel anders! Achter elke reparatietafel zat een klant met een kapot huishoudelijk voorwerp. Sterker nog: in de hal zaten op stoelen, keurig anderhalve meter van elkaar, enkele klanten te wachten totdat ze aan de beurt waren. Om 12.30 uur waren er 25 klanten geweest waarvan het merendeel met een gerepareerd apparaat naar huis ging: met een ventilator, een stofzuiger, een koffiezetapparaat, een poppenwagen, een winterjas. Alles bij elkaar een prima score met bijna 25 geslaagde reparaties!

Het programma voor 2020

Het Repair Café is steeds op de 2e zaterdag van de maand, van 10 uur tot 12.30 uur, in De Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom. In 2020 kunnen reparatieklanten dus nog 3 keer met hun kapotte spullen terecht bij het Repair Café: op 10 oktober, 14 november en 12 december. De reparateurs zijn van vele markten thuis, maar op 10 oktober iets minder. Dan is helaas de kledingreparateur verhinderd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden